Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ….ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ…


Στάση αναμονής, με μια πρώτη αιχμή για το «όχι» Σαμαρά, τηρεί προς το παρόν η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ. «Μήπως ο κ. Σαμαράς αναζητεί προσχήματα» αναρωτιέται ο κ. Μόσιαλος και επαναλαμβάνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει όρο να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.



Επιπλέον, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων, για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.


«Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης. Αντιθέτως, αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της. Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μόσιαλος.


Και προσθέτει: «Σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Καλούμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα».


Στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και πάλι άμεση προσφυγή στις κάλπες «για να ατελειώσει ο εφιάλτης», ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προσπαθεί «να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του».


Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χτες ευτέλισε το Κοινοβούλιο, καθώς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, αλλά δεν παραιτήθηκε, τουλάχιστον όχι ακόμη, όπως είπε.


Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε πλαισιωμένος από τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Σταύρο Δήμα, θέλοντας να σηματοδοτήσει την ενότητα του κόμματος.


Ακόμη, ανέφερε απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο πιέζεται να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου: «Την απόφαση για το 'κούρεμα' τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην αντιπολίτευση.


» Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας».


Η απάντηση της κυβέρνησης στον κ. Σαμαρά


«Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.


» Αυτό έπραξε και χθες στη Βουλή.


» Εξήγησε αναλυτικά γιατί οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.


» Πρότεινε τα κόμματα να συμφωνήσουν από κοινού τους ειδικότερους στόχους, το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. 


» Δήλωσε, επίσης, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. 


» Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης. Αντιθέτως, αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της.


» Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.


» Σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.


» Καλούμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα.


» Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια ή απλώς αναζητά προσχήματα.


» Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου σ' αυτή την εθνική προσπάθεια και συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς, για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων».
Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: