Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

ΣΥΜΦΩΝΙΑ MIG - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΜΑΡ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ…ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε χθες ότι ήλθε σε συνεννόηση με τον όμιλο εταιρειών Abu Dhabi Mar/Privinvest Group (ADM) για την από κοινού αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.
Η συνεννόηση προβλέπει ότι η ADM θα αποκτήσει αντιπροσώπευση στο Δ.Σ. της MIG, ενώ θα καταστεί μέτοχος ή/και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στην τελευταία. Το ύψος του ομολογιακού δανείου θα καθοριστεί το συντομότερο δυνατόν.



Ο πρόεδρος της ADM, Iskandar Safa, θα εκλεγεί αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Επιπλέον, η MIG θα καταστεί μέτοχος στην εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε./Σκαραμαγκάς -ύψους που θα καθοριστεί- αποκτώντας θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της HSY ενώ θα βοηθήσει στη διοίκηση της εταιρείας.


Σημειώνεται ότι η Abu Dhabi Mar ελέγχει το 75% των Ελληνικών Ναυπηγείων, με τη γερμανική ThyssenKrupp να διατηρεί μερίδιο 25%.


Υπενθυμίζεται ότι το Dubai Group είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με ποσοστό 17% και επομένως το Abu Dhabi Mar θα γίνει το δεύτερο κρατικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα αποκτήσει συμμετοχή στη MIG.


Η μετοχή της MIG κατέγραψε χθες κέρδη 5,33% με αποτέλεσμα να κλείσει στα 0,47 ευρώ.


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρούμε τον όμιλο εταιρειών Abu Dhabi Mar/Privinvest Group υπό την ηγεσία του κ. Iskandar Safa, ως έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό επενδυτή για τη MIG. Σε ένα περιβάλλον πολλών προκλήσεων ο νέος μας επενδυτής με τους υπάρχοντες μετόχους της MIG θα προσθέσουν σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο».


ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: