Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012…ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…


Αισιόδοξες παραμένουν οι προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία το 2012 παρά την ανασφάλεια που δημιουργεί η κρίση χρέους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου για τη Γερμανική Οικονομία (IW).
Τo Ινστιτούτο παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας δημοσκόπησής του, όπου κατέγραψε τις προσδοκίες των 46 σημαντικότερων συνδέσμων επιχειρήσεων. Αυτά δείχνουν επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος σε σχέση με το 2011, σύμφωνα με τους 23 από τους 46 επιχειρηματικούς συνδέσμους.



Ανησυχία προκαλούν επίσης οι εκτιμήσεις για επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2012, η οποία θα κινηθεί, σύμφωνα με τα οικονομικά ινστιτούτα της χώρας, κοντά στο 1% του ΑΕΠ τη στιγμή που το 2011 έφτασε στο 3%.


Παρά τις αρνητικές προσδοκίες, ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Γερμανική Οικονομία, Μίχαελ Χούτερ τονίζει πως «αν παρατηρήσουμε προσεκτικότερα, η εικόνα παρουσιάζεται θετικότερη». Μία αιτία είναι η αισιοδοξία που διατηρούν οι τομείς-κλειδιά της γερμανικής βιομηχανίας, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η μηχανουργία, που αναμένουν αυξημένο ή τουλάχιστον σταθερό τζίρο, αναφέρει.


Όπως παρατηρεί η Deutsche Welle, η γερμανική οικονομία δεν θέλει να αφήσει τα σημαντικά κέρδη του 2011 να χαθούν στη δίνη της λιτότητας. Έτσι 29 εκ των 46 επιχειρηματικών συνδέσμων αναμένουν για το νέο χρόνο ίδιο εύρος επενδύσεων με αυτό του 2011. Επιπρόσθετα 31 κλάδοι μιλάνε για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ μόνο οκτώ κάνουν λόγο για ενδεχόμενο απολύσεων.


Πηγή: Deutsche Welle
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: