Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΕΓΗΣ


Το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε κατά την έρευνα της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι του μακελάρη της Λιέγης, Νορντίν Αμράνι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σώμα ανήκει σε μια 45χρονη καθαρίστρια η οποία εργαζόταν σε έναν γειτονικό σπίτι.
«Το σώμα της νεκρής εντοπίστηκε σε ένα υπόστεγο που ο Αμράνι χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια κάνναβης» δήλωσε στο βελγικό κρατικό ραδιόφωνο ο γενικός Εισαγγελέας. 




Προς το παρόν οι Αρχές ακόμη διερευνούν το κίνητρο του 33χρονου δράστη που έσπειρε το θάνατο χθες, σε κεντρικό σημείο της Λιέγης, πυροβολώντας στα τυφλά κατά του πλήθους και ρίχνοντας χειροβομβίδες. Κατά την επίθεση περίπου 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένα εξ αυτών, σοβαρά. Τέσσερα άτομα υπέκυψαν στα τραύματά τους, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι μόλις 17 μηνών, ενώ ο δράστης, μετά την επίθεση, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αμράνι ήταν γνώριμος των Αρχών καθώς είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 58 μηνών το Σεπτέμβριο του 2008 για χρήση ναρκωτικών και κατοχή πυροβόλων όπλων. Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα το ενδεχόμενο, το χθεσινό μακελειό να ήταν μέρος μιας οργανωμένης τρομοκρατικής ενέργειας, έχει αποκλειστεί και επικρατεί η εκτίμηση ότι ο Αμράνι έδρασε μόνος του. 

Όπως δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο Ντι Ρούπο, πρόκειται για έναν μεμονωμένο περιστατικό. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτό σιγή στη πόλη ως ένδειξη πένθους. 
ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: