Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ «ΑΘΩΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Α


ANATPEΠTIKH ήταν η κατάθεση στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη των 8 κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", χθες. Ο μάρτυρας, που είναι τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής, υποστήριξε ότι "για κανέναν από τους κατηγορούμενους (Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κ. Γουρνάς, Χρ. Κορτέσης, Βαγγ. Σταθόπουλος, Σαρ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μαρία Μπεραχά) δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο για συμμετοχή τους σε ενέργεια που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα", υποστήριξε πως "μέχρι και για τις προσαγωγές δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη υπόπτων", και ότι από τις παρακολουθήσεις που έκανε η υπηρεσία του δεν προέκυψε ενέργεια που "να προϊδέαζε κάτι" και καμία μεμπτή ή παράνομη ενέργεια για κανέναν από τους κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης.
Ο μάρτυρας επανέλαβε πολλές φορές ότι "η υπηρεσία κατέγραψε μόνο περιστατικά".





Π. Βλαστός





Απόδειξη της σχέσης ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών αποτελεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Oθωνα, η συνεργασία των τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στην προχθεσινή απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Oθωνας ανέφερε ότι είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι υπάρχει ώσμωση μεταξύ των δύο χώρων. Σχετικά με το πώς βρέθηκε στα χέρια του Π. Βλαστού το όπλο που χρησιμοποίησε για να θέσει σε ομηρία τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση των κρατουμένων αντιμετωπίστηκε χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.
ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βλακα πρεζα!οι μονοι κατηγορουμενοι που εχουν αναλαβει την πολιτικη ευθυνη του Ε.Α. ειναι οι Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα,Κ. Γουρνάς...βλακα πρεζα τρομολαγνε!