Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Επτά άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη κατά την πορεία για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Οι συλληφθέντες, ηλικίας 18 έως 33 ετών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Η πορεία ξεκίνησε το απόγευμα από την Καμάρα με τη συμμετοχή φοιτητών, μελών κομμάτων της Αριστεράς, πρωτοβάθμιων σωματείων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν στο ύψος της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.


Μερίδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την Καμάρα όπου, στην ευρύτερη περιοχή, νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες-μολότοφ κατά αστυνομικών. Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στην μαθητική πορεία που έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν μαθητές πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε κάμερες ασφαλείας τραπεζών. Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, οι οποίοι, με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: