Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ…ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΚΡΗ…ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!


Στοιχεία για παρεμπόδιση του έργου τους προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο πλαίσιο των άτυπων εξηγήσεων που παρείχαν μετά το έγγραφο αντικατάστασής τους, στο οποίο έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στο έργο τους.



Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, κάνοντας λόγο για παντός είδους ποικιλώνυμα οικονομικά συμφέροντα έναντι των οποίων - όπως σημειώνουν- «η σύγκρουσή τους υπήρξε δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη». 


Οι εισαγγελείς προσήλθαν νωρίτερα στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι βαρύτατοι υπαινιγμοί τους. 


Από την πλευρά του ο κ. Τέντες καταβάλει προσπάθεια για την απόσυρση της ρύθμισης, με την οποία καταργούνται οι δύο εισαγγελείς. 


Άμεση και ταχύτατη διερεύνηση των καταγγελιών που έκαναν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που τον ενημέρωσαν για το θέμα. 


«Να αποκαλυφθούν ποιοι έκαναν παρεμβάσεις, εφόσον αυτό συνέβη, στο έργο των εισαγγελέων που παραιτήθηκαν», ζήτησε μέσω της ΝΕΤ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής. ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: