Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

ΣΥΡΙΑ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


Την είσοδο ξένων παρατηρητών στη Συρία αποφάσισε να επιτρέψει η κυβέρνηση της χώρας έπειτα από πιέσεις του Αραβικού Συνδέσμου με σκοπό να τερματιστεί η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φάισαλ Μέκνταντ υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο σήμερα στο Κάιρο.



Η υπογραφή του πρωτοκόλλου που επιτρέπει την αποστολή Αράβων παρατηρητών στη Συρία είναι "η αρχή μιας συνεργασίας" ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τον Αραβικό Σύνδεσμο, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ, ο οποίος τόνισε ότι το πρωτόκολλο υπεγράφη ύστερα από προτροπή της Ρωσίας.


"Μάς συνέστησαν να υπογράψουμε το πρωτόκολλο και ακολουθήσαμε τη συμβουλή τους. Θα υποδεχθούμε με ικανοποίηση την αντιπροσωπεία των παρατηρητών που εκπροσωπούν τις αραβικές χώρες", είπε ο Μουάλεμ.


Ωστόσο η αντιπολίτευση στη χώρα κατηγόρησε την κυβέρνηση Άσαντ για απάτη, όσον αφορά στην υπογραφή της συμφωνίας, λέγοντας ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να τιμήσει τη συμφωνία και πως καλεί στρατιωτική επέμβαση για να προστατεύσει τους πολίτες από τις δικές της δυνάμεις ασφαλείας.


Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε ότι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον έξι πολίτες στις περιοχές Ντεράα και Ντέιρ αλ Ζορ.ENET.GR
 ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: