Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

ΔΙΧΑΖΕΙ Η ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Η στρατιωτική ηγεσία με απόφασή της καθόρισε στο προβλεπόμενο κόστος ανά γεύμα, δηλαδή 2,16 ευρώ, το αντίτιμο το οποίο θα καταβάλλουν όσοι ΕΠ.ΟΠ., υπαξιωματικοί και αξιωματικοί ως το βαθμό του ανθυπολοχαγού, αλλά και μέλη του πολιτικού προσωπικού, επιθυμούν να τρώνε στα εστιατόρια των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων.



Η απόφαση του ΓΕΕΘΑ έρχεται να «απαντήσει» στο μείζον πρόβλημα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν πολλά χαμηλόμισθα στελέχη λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών στις αποδοχές τους.
Το μέτρο εφαρμόστηκε πιλοτικά και η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ κατέληξε στο ότι θα έπρεπε να μονιμοποιηθεί σε αυτοχρηματοδοτούμενη βάση, με την καταβολή αντιτίμου.


Εξετάζοντας την αρχική πρόταση για αντίτιμο της τάξης των 1,9 ευρώ, το το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε ότι δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο του του προβλεπόμενου κόστους ανά γεύμα όπως καθορίζεται στον Κανονισμό Τροφοδοσίας.


Η σπουδαιότητα της απόφασης είναι εμφανής και από τα 14.000 άτομα που έχουν ήδη δηλώσει πρόθεση να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Η απόφαση δέχθηκε πάντως και σημαντική κριτική από στελέχη, που επισημαίνουν ότι αντί της επιλογής των εστιατορίων των στρατοπέδων, θα έπρεπε να προτιμηθεί η αξιοποίηση των Στρατιωτικών Λεσχών, ή να συνδυαστούν οι δύο επιλογές.


Ετσι, όπως τονίζεται, εκτός των ίδιων των στελεχών θα μπορούσαν να σιτίζονται και οι οικογένειές τους, ενώ το κόστος ανά γεύμα θα ήταν πιθανώς χαμηλότερο.
ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θελουν στις στρατιωτικές λέσχες γιατί εκεί το φαί είναι ΠΟΛΥ καλύτερο. επίσης στις μονάδες θα πρέπει όλα να τα κάνουν οι φαντάροι...κουράγιο

Ανώνυμος είπε...

λεσχες για τους καραβαναδες και μαλακιες. ταιστε τους εφεδρους πρωτα κανονικο φαγητο και οχι παγωμενο απο τον β παγκοσμιο και δε παν να ψωμολυσσαξουν οι στρατοκαυλοι αξιωματικοι