Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

ΠΟΙΝΕΣ-ΧΑΔΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


Ελλειπής πειθαρχικός έλεγχος και αστείες ποινές φαίνεται ότι είναι η κατάληξη για τους εκπαιδευτικούς που συλλαμβάνονται για σοβαρά αδικήματα όπως βιασμούς, ναρκωτικά, πορνογραφία, πορνεία αλλά και για κλοπές.
Οι ποινές προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται σε καθημερινή επαφή με ανήλικους και θα έπρεπε να λειτουργούν ως παράδειγμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δείχνει ότι ενώ καταγράφεται ένα μεγάλο πλήθος σοβαρών αδικημάτων  από εκπαιδευτικούς, οι ποινές που επιβάλλονται τελικά από τα Πειθαρχικά Συμβούλια ισοδυναμούν με «χάδια» ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν επιβληθεί καν πειθαρχικές ποινές, αφού οι υποθέσεις εκκρεμούν.



Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός καθηγητή από την Αθήνα, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στη Νέα Υόρκη το 2010 και συνελήφθη για ασέλγεια εις βάρος μαθήτριας του. Ο καθηγητής προφυλακίστηκε, κατέβαλλε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση. Το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο όμως δεν έχει επιβάλλει ακόμα καμία ποινή στον επίορκο καθηγητή.


Σε άλλη περίπτωση, στο Ρέθυμνο, ένας καθηγητής κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε την εξοντωτική ποινή του... υποβιβασμού από τον βαθμό Α στον βαθμό Β.


Στην Πιερία, ένας καθηγητής πιάστηκε να έχει στην κατοχή του μερικούς τόνους παιδικής πορνογραφίας. Εγινε ποινική δίωξη αλλά το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να του επιβάλει απλώς μια εξάμηνη παύση άνευ αποδοχών οπότε τώρα ή σε λίγο καιρό θα διδάσκει κανονικά. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας άσκησε ένσταση κατά της  ποινής που επεφύλαξαν τα μέλη του συμβουλίου για τον καθηγητή.


Καθηγήτρια στα Χανιά διώκεται ποινικά για πορνεία. Όμως το αρμόδιο Πειθαρχικό δεν έχει επιβάλλει ακόμα καμία ποινή στην καθηγήτρια αφού η ίδια παίρνει συνέχεια αναρρωτικές άδειες. Το αστείο είναι ότι η καθηγήτρια έχει παραπεμφθεί σε Υγειονομική Επιτροπή για να αποφασιστεί αν είναι κατάλληλη για να διδάσκει...


Ο κατάλογος δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχουν τραγελαφικές περιπτώσεις άλλων εξίσου σοβαρών αδικημάτων από καθηγητές και καθηγήτριες που έπεσαν στα μαλακά.  Καθηγήτρια στην Καβάλα που πιάστηκε με ναρκωτικά εκτός υπηρεσίας γλύτωσε με ένα απλό πρόστιμο 30 ημερών από το Πειθαρχικό, ενός άλλη καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη που καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση για κλοπή και πλαστογραφία άκουσε το Πειθαρχικό να της επιβάλλει την «τρομακτική» ποινή της στέρησης της προαγωγής για δύο χρόνια.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
6-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: