Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2011

ΣΕΡΒΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ


Η Σερβία δεν πρόκειται να καταργήσει τους θεσμούς της στο βόρειο Κόσοβο, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος για το Κόσοβο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης Γκόραν Μπογκντάνοβιτς. Μιλώντας στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι", ο κ. Μπογκντάνοβιτς δήλωσε ότι οποιοδήποτε αίτημα για απόσυρση των θεσμών από το βόρειο Κόσοβο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη σερβική κυβέρνηση.



"Τα αιτήματα περί απόσυρσης της Σερβίας από τους θεσμούς στο βορρά της επαρχίας (του Κοσόβου), που δεν είναι παράλληλοι αλλά οι μοναδικοί θεσμοί, είναι απαράδεκτα σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση" υπογράμμισε ο κ. Μπογκντάνοβιτς, επισημαίνοντας ότι η σερβική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παράσχει υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και κοινωνική προστασία στους πολίτες της.


Ο κ. Μπογκντάνοβιτς αναφέρθηκε και στη σημασία του ψηφίσματος 1244 των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο, τονίζοντας ότι "η παραίτηση από το ψήφισμα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση δημιουργεί ένα προηγούμενο ότι οι μονομερείς κινήσεις είναι νόμιμος τρόπος για την αλλαγή του διεθνούς δικαίου και της τάξης". Ο Σέρβος υπουργός είπε ακόμη ότι οι Σέρβοι του Κοσόβου θα πρέπει να ακούσουν την κυβέρνηση του Βελιγραδίου και να αποσύρουν τα οδοφράγματα, επειδή, όπως είπε, έχουν εκπληρώσει το σκοπό και πέτυχαν τον στόχο τους.
ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: