Σάββατο, Δεκεμβρίου 24, 2011

ΈΨΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


Τα κάλαντα έψαλαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι», η Ένωση Καλυμνίων Αττικής «Ο Άγιος Νικόλαος» και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος. Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με παιδιά από τα παιδικά χωριά SOS.



Η παιδική χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου επισκέφθηκε τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.


Επιτροπές ανέργων και εμποροϋπαλλήλων είπαν τα κάλαντα με διαφοροποιήμενους στοίχους στην Αλέκα Παπαρήγα. Η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι ο λαός ενωμένος σαν μια γροθιά μπορεί να νικήσει.


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άκουσε τα Κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευχήθηκε με την προσπάθεια όλων να ξεπεράσουμε το δύσκολο 2012.Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις δυσκολίες, ιδιαιτέρως του πρώτου τριμήνου, και θα σκεφτούν όλοι πρώτα την Ελλάδα και μετά τα προσωπικά τους συμφέροντα». Για τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει «να περιμένουμε εξελίξεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους», καθώς «τα πράγματα, πρόσθεσε, έχουν φτάσει στο ‘μη παρέκει’». Πάντως σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, απλώς με άλλο Πρωθυπουργό, αλλά μια άλλη κυβέρνηση» και υπογράμμισε ότι «με την υπάρχουσα κατάσταση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας ως ‘μακιγιέρ’ και πολύ περισσότερο, ως ‘μακιγιέζ’ των λαθών και των ανομημάτων του ΠΑΣΟΚ».


Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης είπε τα κάλαντα και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δε μας αξίζει να ξαναζήσουμε τέτοια Χριστούγεννα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκε το 2012 να είναι χρονιά ανατροπών που θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως είπε, «η δύναμη είναι στα χέρια μας αν ενώσουμε ο καθένας τη φωνή του και τη δύναμή του και διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει». Τόνισε ότι «η σκέψη μας είναι στους ανήμπορους, στους φτωχούς, στους νέους ανθρώπους που αναρωτιούνται αν θα μπορούν να ζήσουν σε αυτήν την χώρα και η ελπίδα μας είναι ότι αυτοί όλοι και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε». 


Στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη είπε τα κάλαντα το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς οι «Μωμόγεροι». Ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε να αναθερμάνουμε την δύναμη της ελπίδας για το αύριο. 


Την Παρασκευή είπαν τα κάλαντα μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας, ο Σύλλογος Καστελλοριζίων και παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε ότι «εμείς οι έλληνες σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, καταφέρνουμε τελικώς να τα βγάλουμε πέρα όταν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και βάζουμε το συνολικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: