Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BO FROST


Απεργία πραγματοποιήθηκε χτες στην εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων Bo Frost, μετά από απόφαση του κλαδικού συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, με την απαίτηση να επαναπροσληφθούν άμεσα οι εφτά απολυμένες εργαζόμενες. Η εργοδοσία απ' την πρώτη στιγμή επιχείρησε, με διάφορες μεθοδεύσεις, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας και να «σπάσει» την απεργιακή φρουρά που είχε στηθεί στην πύλη του εργοστασίου, δίχως, όμως, επιτυχία.
Το συνδικάτο, μαζί με τις απολυμένες, βρέθηκε στις πύλες του εργοστασίου απ' τις 7 το πρωί, με πανό που τόνιζε: «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

«Μας απέλυσαν για συνδικαλιστικούς λόγους. Μόλις γράφτηκα στο συνδικάτο, η εργοδοσία με απέλυσε», μας λέει η Κωνσταντίνα. «Εμένα ούτε καν γι' αυτό - αλλά γιατί ρώτησα πότε θα πληρωθούμε», συμπληρώνει απ' την πλευρά της η Αναστασία. «Εγώ και μία ακόμη συνάδελφος απολυθήκαμε χωρίς ...να το ξέρουμε. Ημασταν με ασθένεια και όταν γυρίσαμε μάθαμε ότι είχαμε απολυθεί», σημειώνει η Μαρία, ενώ μια άλλη απολυμένη, μας λέει: «Μ' απέλυσαν μέσω δικαστικού κλητήρα». Η εργοδοσία πραγματοποίησε 7 απολύσεις μέσα σε δύο μήνες (Οκτώβρη - Νοέμβρη), ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.
Οπως καταγγέλλουν στον «Ρ», οι απολυμένες, η εργοδοσία τις απέλυσε και στη θέση τους προσλαμβάνει εργαζόμενες που δουλεύουν με 4ωρα και 6ωρα. Να σημειωθεί πως η εταιρεία δουλεύει με παραγγελίες και διανέμει κατεψυγμένα προϊόντα.
«Υπάρχει αυτό που λέμε "να σου σπάσει τον τσαμπουκά". Δηλαδή, αν ο πελάτης δεν κάνει παραγγελία ρίχνουν το φταίξιμο σε σένα. Σε άλλη περίπτωση, επειδή αρνήθηκα να γίνω 4ωρη με μετέθεσαν σε δυσμενές πόστο», συμπληρώνει η Καίτη. Χαρακτηριστικό είναι, όπως μας λένε, ότι για να πάνε τουαλέτα, έπρεπε να πηγαίνει μία μία! Είναι ενδεικτική η καταγγελία ότι απ' την πίεση της εργοδοσίας, υπήρχαν εργαζόμενες που ...λιποθυμούσαν την ώρα της εργασίας.
Η εργοδοσία, απ' την πρώτη στιγμή, επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, ασκώντας άμεση τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Από το πρωί, η αστυνομία, έκανε την εμφάνισή της στο χώρο και απαίτησε από την απεργιακή φρουρά να πάρει τα αυτοκίνητα μπροστά απ' την πύλη για να βγουν τα φορτηγά της εταιρείας, απειλώντας ακόμη και με συλλήψεις για κλείσιμο ιδιωτικού χώρου. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ζήτησε την ...εφαρμογή του νόμου από την αστυνομία. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η απεργία δεν έσπασε και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.
Απεργία και στη ΣΕΒΙΣΕ
Στην εταιρεία ΣΕΒΙΣΕ - δραστηριοποιείται και αυτή στον κλάδο γάλακτος και τροφίμων - οι εργαζόμενοι προχώρησαν επίσης χτες σε 24ωρη απεργία απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία. Επιπλέον, χτες αντιπροσωπεία των απεργών πήγε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Καλλιθέα, όπου όμως η εργοδοσία ήταν άφαντη. Τέλος, στη χτεσινή γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα, σε νέα 24ωρη απεργία.rizospastis


ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: