Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2011

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ S&P


H χθεσινή προειδοποίηση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P για την πιθανή υποβάθμιση των χωρών-μελών της Ευρωζώνης αγνοεί τις τελευταίες Γαλλο-Γερμανικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης των κρατικών χρεών, δήλωσαν σαν απάντηση οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομίας και Προϋπολογισμού.


Η αρνητική επιτήρηση στην οποία έθεσε η S&P την Ευρωζώνη «δεν λαμβάνει υπόψη της τις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που έκαναν χθες ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Valerie Pecresse σε σημερινή συνέντευξη της στην εφημερίδα Les Echos.


Εντούτοις, η προειδοποίηση αυτή «αποδείχνει την ανάγκη γρήγορης λήψης των απαιτούμενων αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε προσθέτοντας πως «η επιτυχία της επικείμενης συνόδου κορυφής θα είναι αποφασιστικής σημασίας».


Μία ‘πολύ γρήγορη’ ευρωπαϊκή συμφωνία πάνω στο γαλλογερμανικό σχέδιο θα «σταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποθάρρυνε την κερδοσκοπία», δήλωσε η υπουργός συμπληρώνοντας πως η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων δείχνει πως η Ευρωζώνη κινείται στην σωστή κατεύθυνση.


«Πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την απώλεια της άριστης πιστοληπτικής αξιολόγησης ΑΑΑ και να συνεχίσουμε την ενίσχυση της στρατηγικής μείωσης του χρέους στη Γαλλία» επισήμανε η Pecresse.


Λίγες μέρες πιο πριν ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Francois Baroin, υπογράμμιζε την ανάγκη η Ευρωζώνη να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών, καθώς η στόχευση από την S&P όλων των χωρών με ΑΑΑ δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης και δεν συνδέεται άμεσα με κάποιο προϋπολογισμό ή δημοσιονομική πολιτική.
ΠΡΕΖΑ TV
6-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: