Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2012

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 239% ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Μέχρι και κατά 239% αυξάνονται, σε βάθος χρόνου, οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας από τις 14 ασφαλιστικές κατηγορίες, στις οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά οι μηχανικοί, μετά τις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο ασφάλισής τους.
    Αυτό κατήγγειλαν μηχανικοί της Κ.Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ασφαλιστικού τους ταμείου (ΤΣΜΕΔΕ), στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενοι στοιχεία από το Αναλογιστικό Παρατηρητήριο ΤΣΜΕΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ). 



    Οι μηχανικοί, που απάντησαν στο σχετικό κάλεσμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κ.Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του κτηρίου, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτες» τις αυξήσεις των Ασφαλιστικών εισφορών τους, σε μια περίοδο που χιλιάδες μηχανικοί έχουν μείνει άνεργοι ή είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. 


    Οι συγκεντρωμένοι διένειμαν κείμενο θέσεων, στο οποίο υπογραμμίζεται ακόμη ότι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Αυτοαπασχολούμενων και ιδίως το ΤΣΜΕΔΕ, «δεν αντιμετωπίζει ταμειακά προβλήματα, είναι πλεονασματικό (με πλεόνασμα 140 εκατ. στο εννεάμηνο 2011) και δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από την πολιτεία, η οποία μάλιστα τού οφείλει 400 εκατ. από την τριμερή χρηματοδότηση».


    Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, μετέφερε την αποφασιστικότητα των μηχανικών της Κ.Μακεδονίας να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν θετική έκβαση.
ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: