Οι εργάτες ήταν αρκετά οργισμένοι ώστε να σκοτώσουν τον πρόεδρο K.C. Chandrashekhar αφότου ο ηγέτης του σωματείο τους, M. Murali Mohan, δολοφονήθηκε από ροπαλοφόρους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας την Πέμπτη.
Το περιστατικό εργασιακής βίας συνέβη στο Yanam, μια μικρή πόλη στην πολιτεία Andra Pradesh στην ανατολική ακτή της Ινδίας. Η αστυνομία εκλήθη στο εργοστάσιο από τη διοίκηση για να καταπνίξει μια εργασιακή διαφωνία. Οι εργάτες ζητούσαν για αυξήσεις στους μισθούς και επαναπρόσληψη προηγουμένως απολυμένων εργατών από τον Οκτώβρη.
Ο Murali απολύθηκε μερικές ώρες αργότερα. Το επόμενο πρωί, στις 6:00 της Παρασκευής, ο Murali πήγε στο εργοστάσιο μαζί με μερικούς εργάτες και προσπάθησε να εμποδίσει την πρωινή βάρδια, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Μακριά γκλομπ χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία που επιτέθηκε στους εργάτες, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Murali. Ο ίδιος πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Times της Ινδίας. Εκατοντάδες εργατών συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και ζητούσαν να κατηγορηθούν οι αστυνόμοι για ανθρωποκτονία.
Μετά από τον ξεσηκωμό που οδήγησε στη δολοφονία του προέδρου της Regency, επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλες δημόσιες οδηγίες. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μερικά οχήματα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Οχτώ εργάτες της Regency τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς αστυνομικών που ακολούθησαν, ενώ η κατάσταση των 2 από αυτούς είναι κρίσιμη. Περισσότεροι από 100 συγκεντρωμένους συνελήφθησαν.
Στην Ινδία, οι εργοστασιακοί εργάτες είναι οι λιγότερο καλά αμειβόμενοι ανάμεσα στις 4 πιο αναπτυσσόμενες αγορές. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ινδία είναι λιγότερο από 4.000 δολάρια το χρόνο, κάνοντάς την πιο φτωχή χώρα ανάμεσα στις Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Ρωσία, παρά τη σχετικά ανθηρή οικονομία της.
Στη Regency, οι εργάτες ξεκίνησαν απεργία την 1η Γενάρη σε σχέση με τους μισθούς. Η διοίκηση αναφερόταν ότι είχε αποφασίσει να ζητήσει περιοριστική εντολή για 5 εργάτες και κατάφερε να αποκτήσει εντολή από ανώτατο δικαστήριο ότι οι απεργοί εργάτες δεν πρέπει να πλησιάσουν λιγότερο από 220 γιάρδες, απόσταση μεγαλύτερη από 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, στο εργοστάσιο.
Όταν τα νέα του θανάτου του Murali διαδόθηκαν, οι εργάτες αναφέρεται ότι κατέστρεψαν 50 αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά της εταιρείας και τα έκαψαν. Έκαναν επιδρομή στο εργοστάσιο. Οι κάτοικοι ένωσαν τα χέρια τους με τους περίπου 600 εργάτες, ενώ άλλοι πήραν το δρόμο για το σπίτι του Chandrashekhar.
http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2012/01/27/india-factory-workers-revolt-kill-company-president/
tvxs.gr
ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2012
5 σχόλια:
Καλά του έκαναν του πούστη
Ετσι μπράβο!!!
Μόνο τον φόβο καταλαβαίνουν τα κτήνη.
Πάντως φαινεται απο το αρθρο οτι η αστυνομία και πιό πολύ τα ΜΑΤ είναι παγκόσμια εργαλείο του κεφαλαίου και πρέπει να τσακισθούν αλύπητα.
Κακώς χαρακτηρίζονται ως εργαζόμενοι και πιο πολύ ανθρωπινα όντα.
Καλησπέρα, θα ήθελα να προσθέσω ότι πολλοί "Ελληναράδες" που μιλάνε για ζώα και κτήνη και άλλα τέτοια ρατσιστικά, ας πα΄ρουνε παράδειγμα από αυτήν την είδηση για το πως ενωμένοι οι εργάτες μπορούν να νικάνε εργοδότες και δούλους του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα εδώ στο Ελληνιστάν, μόνο να κράζουνε ξέρουνε αλλά τελικά το μόνο που κάνουνε είναι να παίρνουν πίπες στα αφεντικά, να γίνονταο ρουφιάνοι, για να μη χάσουν το μεροκάμματο το δικό τους, ξεχνώντας ότι αν δεν πάει κανείς για δουλειά, προκειμενου να διεκδικήσουν, τι θα κάνει ο μπάστρδος ο κεφαλαικράτης εργοδότης? ΘΑ τους απολύσει όλους? Δεν γίνεται αυτό.
12.21 ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.ΒΛΕΠΕ Ε.Τ.Μ.Α. [ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ] ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ? ΜΟΥ ΛΕΣ? ΟΤΑΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ? [LEON]
Οι Ινδοι μας ανοιγουν τον δρομο...
Δημοσίευση σχολίου