Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Συνομιλίες στην Αθήνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει την Πέμπτη ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα. Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πως οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, βρίσκονται στα τελευταία στάδια.
Ο Τσ.Νταλάρα «θα συναντηθεί την Πέμπτη με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του IIF, όπως μεταδίδει το Reuters. Ο Τσ.Νταλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ, ανώτατο στέλεχος της γαλλικής BNP Paribas, είναι επικεφαλής των συζητήσεων για την πλευρά των ιδιωτών πιστωτών.



Οι αναφορές τραπεζικών πηγών που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία φαίνεται ότι συγκλίνουν με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων και των Ευρωπαίων αξιωματούχων πως οι διαπραγματεύσεις βαίνουν προς ολοκλήρωση.


Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες πως η μείωση στην ονομαστική αξία (κεφάλαιο) των ελληνικών ομολόγων θα είναι 50%, προσθέτοντας όμως πως οι ιδιώτες πιστωτές είναι διατεθειμένοι να δεχτούν μεγαλύτερες απώλειες από το 50% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας (NPV), δηλαδή με άλλα λόγια να διαπραγματευθούν για μικρότερο επιτόκιο (σ.σ. σε σύγκριση με το 8% που ζητούσαν αρχικά) και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στα νέα ομόλογα.


Σε επικοινωνία του με το in.gr, εκπρόσωπος του ΙΙF ανέφερε πως απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που του είχαν θέσει δημοσιογράφοι γι' αυτό το θέμα, «είπα ότι οι αναφορές των μίντια ότι υπάρχει συμφωνία για κούρεμα 60% είναι ανακριβείς. Επισήμανα ότι οι συζητήσεις είναι στη βάση της συμφωνίας των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου που περιλαμβάνουν ένα κούρεμα 50%. Προσέθεσα ότι η NPV (καθαρή παρούσα αξία) είναι πιθανό να υπερβεί» αυτό το ποσοστό, σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: