Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2012

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ;ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ…


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΘΕΣ, ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ , ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΡΩΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ MEDIA GROUP...!!!ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΟΛ...
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΩΝ MEDIA...
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ!!!!...ME TON ΓΑΠ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ...ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ!!!
Με άλλη εκδοχή... κοιμηθήκαμε με άλλη ξυπνήσαμε! Ο Γ. Παπανδρέου λέει ότι έμαθε για το δάνειο του ΔΟΛ πριν απορριφθεί, ο Πάνος Μπεγλίτης όμως μπέρδεψε τα πράγματα με τις... διευκρινίσεις του.
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι έμαθε για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο ΔΟΛ από την Εθνική πριν από την απάντηση της Τράπεζας, όταν του τηλεφώνησε ο διοικητής της ΕΤΕ.



Μόνο που στις (μεταμεσονύκτιες) διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ μάθαμε μια εντελώς άλλη εκδοχή: ότι ο πρώην πρωθυπουργός έμαθε για το δάνειο, αφού πρώτα ο ΔΟΛ είχε πάρει αρνητική απάντηση... 


Ο Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ότι ο τότε πρωθυπουργός ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.


Ανέφερε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.


Ο κ. Παπανδρέου στήριξε την αυτόνομη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.


Στη δήλωση-απάντηση στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Ψυχάρης ανέφερε –μεταξύ άλλων- ότι «ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου» στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό. 


Και επ’ αυτού (κι όλων των άλλων) ήρθαν οι μεταμεσονύχτιες διευκρινίσεις του Πάνου Μπεγλίτη. Μετά το τέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τους συντάκτες για τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με εκδότες, στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Απαντώντας στον πρόεδρο του ΔΟΛ τόνισε ότι η είσοδος του στο Μάξιμου έγινε από την πλαϊνή πόρτα γιατί από εκεί μπαίνουν όλοι οι επισκέπτες εκτός από τους υπουργούς και τους επίσημους προσκεκλημένους. Και μάλιστα, τόσο ο κ. Ψυχάρης, όσο και άλλοι εκδότες, συνοδεύονταν από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο, πρόσθεσε. 


Στις συναντήσεις του με τους εκδότες, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, ζήτησε τη συμβολή τους, μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ που διαθέτουν, στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση με τον πιο θετικό τρόπο. Και να συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος ψύχραιμης αντιμετώπισης των γεγονότων, όπως το έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός.NEWSIT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

edw de dinoun daneia stegastika,tha dwsoun stous poulimenous dimosiokafrous?kala kanoun.fisika poios tha itan egiitis?to elliniko dimosio.KLISTE TO MPOURDELO (DOL)RE

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟ.ΚΟΣΚΩΤΑΣ.