Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2012

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε πως το PSI θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη της εβδομάδας. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο δήλωσε για ακόμη μία φορά την αντίθεση του στην πρόταση της Γερμανίας για τον ορισμό Επιτρόπου. Παράλληλα έστειλε και αυστηρό μήνυμα για άμεση σταθεροποίηση του προϋπολογισμού.



«Χθες καταστήσαμε σαφές στον Έλληνα συνάδελφό μας ότι οι εταίροι απαιτούμε πλέον πράξεις σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση προϋπολογισμού» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. Στην πρόταση της Γερμανίας για ορισμό Επιτρόπου σχολίασε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται η στήριξη των εταίρων προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στην τροχιά του πρώτου προγράμματος».


Διευκρινίζει ωστόσο ότι «πρέπει κανείς να σκέφτεται καλά πώς θα μπορούσαν να εκληφθούν τέτοιες προτάσεις όταν τις δημοσιοποιείς στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» και επαναλαμβάνει: «Δεν βλέπω την ανάγκη ενός δημοσιονομικού επιτρόπου ειδικά για την Ελλάδα. Ωστόσο οι Έλληνες φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση».
http://www.iefimerida.gr/news/34724/%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BA%CE%B5%CF%81-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: