Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Η γενική απεργία που πραγματοποιείται στο Βέλγιο κατά της λιτότητας, η πρώτη από το 2005, παραλύει τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα στη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής.
Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν σταματήσει, περιλαμβανομένων αυτών των αμαξοστοιχιών Thalys και Eurostar, οδοφράγματα έχουν στηθεί στις εισόδους μεγάλων πόλεων και βιομηχανικών ζωνών, τα πολυκαταστήματα είναι κλειστά και τα νοσοκομεία λειτουργούν με βάρδιες επιφυλακής.



Σε ό,τι αφορά τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα φτάσουν για τη Σύνοδο, πρόκειται να προσγειωθούν κατά πάσα πιθανότητα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ καθώς λόγω της απεργίας θα υπολειτουργούν τα πολιτικά αεροδρόμια.


Πάντως, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L'Echo το στρατιωτικό αεροδρόμιο δε διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας, ούτε όμως και στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γιατί, επειδή μοιράζεται τμήμα των εγκαταστάσεών του με το πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες.


Η απεργία έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αφού θα απεργήσουν εργαζόμενοι στις μεταφορές, σε σχολεία και στις μεγάλες βιομηχανίες αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά των μέτρων λιτότητας, ύψους 11 δισ. ευρώ, της κυβέρνησης συνασπισμού του σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο η οποία συγκροτήθηκε μετά από 18 μήνες επίμονων και επίπονων διαπραγματεύσεων.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: