Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

HUAWEI ASCEND P1 S - ΤΟ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ SMARTPHONE ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ενα smartphone της Huawei διεκδικεί τον τίτλο του πλέον λεπτού smartphone στον κόσμο. To Huawei Ascend P1 S έχει πάχος 6,68 χιλιοστά και χαρακτηριστικά με τα οποία η Huawei εκτιμά ότι δεν θα υπολείπεται σε τίποτα όσων θα έχουν κυκλοφορήσει όταν θα διατεθεί στην αγορά, τον Απρίλιο του 2012.
H παρουσίαση έγινε στην έκθεση CES 2012 από τον πρόεδρο της Huawei Device, κ. Richard Yu, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος και χρησιμοποίησε το Ascent για να στηρίξει το επιχείρημα ότι η Huawei δεσμεύεται να προσφέρει καινοτόμες συσκευές, υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία σε εξοπλισμό και λογισμικό. 



Το Huawei Ascend P1 S λοιπόν, έχει πάχος 6,68mm, οθόνη αφής 4,3 ιντσών, Super AMOLED (960 x 540)  με το γυαλί της Corning, Gorilla Glass, που είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές (και στα χτυπήματα, δείτε την προσπάθειά μας να σπάσουμε ένα smartphone με Gorilla Glass). 


H Huawei υποστηρίζει επίσης ότι, τo Ascend P1 S είναι «το πιο γρήγορο και πιο συμπαγές smartphone στην κατηγορία του», με διπύρηνο επεξεργαστή με χρόνο κύκλου ρολογιού 1,5GHz (OMAP 4460 Cortext-A9) και λειτουργικό σύστημα, την τελευταία έκδοση του Android 4.0 γνωστή ως Ice Cream Sandwich (δείτε γιατί το θέλουν όλοι).


Huawei Ascend P1 με πάχος 7,69 χιλιοστά


Η Huawei παρουσίασε επίσης και το Ascend P1 το οποίο, ως μέρος της ίδιας  σειράς smartphone, διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα, αλλά δεν είναι το ίδιο λεπτό, αφού έχει πάχος 7,69 χιλιοστά.


Τα Ascend P1/P1 S θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό (μεταλλικά χρώματα) αλλά και ροζ. Αναμένεται δε, να προστεθούν και άλλα χρώματα στην γκάμα, αφού το χρώμα θεωρείται ότι επιλέγεται με βάση την ιδιοσυγκρασία του χρήστη.


Επίσης, η Huawei προβάλλει ως «εντυπωσιακή» την πίσω κάμερα με ανάλυση 8Mpixel και την κάμερα μπροστά, με ανάλυση 1,3Mpixel HD με διπλό flash από LED και βελτιστοποίηση της απόδοσης του φωτισμού των χρωμάτων σε κάθε φωτογραφία (το λεγόμενο HDR effect optimization). Όπως εξηγεί η εταιρεία, «τα Ascend P1/P1 S επιτρέπουν στο χρήστη να αιχμαλωτίσει τη στιγμή με πιο καθαρή εικόνα, υψηλής ευκρίνειας τόσο σε φωτεινό, όσο και σε πιο σκοτεινό περιβάλλον». 


Αμφότερα τα Ascend της Huawei υποστηρίζουν τη λήψη βίντεο στα 1080p, υποστηρίζουν τη δικτύωση 3G, WiFi και Bluetooth, και φέρουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.


Τα Ascend P1/P1 S της Huawei θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο του 2012 σε  Ασία, Β. Αμερική, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και Κίνα, ενώ στην Ευρώπη, αναμένοται από το καλοκαίρι του 2012. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει λόγος για την προτεινόμενη τιμή λιανικής.
In.gr Τεχνολογία
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: