Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η αναταραχή ξεκίνησε από χθες το βράδυ.
Το επίμαχο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τελικά μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αφού οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ έφυγαν από την αίθουσα κατηγορώντας τον κ. Παπαϊωάννου ότι με το νομοσχέδιο επιτρέπει την απελευθέρωση φυλακισμένων που έχουν διαπράξει ακόμη και ειδεχθή εγκλήματα.
Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής αναγνώρισε ότι «τέτοια προβλήματα υπάρχουν και είναι φυσιολογικά σε μία κυβέρνηση τριών κομμάτων που δεν συμφωνούν με όλα».
Έκανε λόγο για «αρρυθμίες», που -όπως είπε, γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.
Το βράδυ της Τρίτης, ο εισηγητής της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματός του υπενθύμισε στο σώμα ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Παπαϊωάννου να αποσύρει την «απαράδεκτη», όπως είπε, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους ακόμη και σε όσους εκτίουν ποινές από 5 έως 10 έτη.
Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αποχώρησης του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση που ψηφιζόταν η συγκεκριμένη διάταξη.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, καταλογίζοντάς του ότι με τη στάση του «θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα σε μια περίοδο που η χώρα βασανίζεται από άλλα ζητήματα».
Στο τέλος πάντως ο κ. Παπαϊωάννου υποχώρησε στις πιέσεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ αποσύροντας τη διάταξη για απολύσεις φυλακισμένων με ποινές από 5 έως 10 έτη. Επίσης επέφερε τροποποιήσεις που προβλέπουν ότι απολύονται υπό όρους όσοι: α) έχουν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης έως τριών ετών υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει το 1/10 της ποινής τους β) έχουν καταδικαστεί σε ποινές από τρία έως πέντε χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους. Ακόμη παρατάθηκε η χρονική διάρκεια ισχύος της ρύθμισης από πέντε σε 10 μήνες.
Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» επί του νομοσχεδίου θεωρώντας πως επιχειρείται μια «τεχνητή αποσυμφόρηση των φυλακών», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε επισημαίνοντας πως η διένεξη αποτυπώνει το επίπεδο συνεννόησης των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012
2 σχόλια:
NAI ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!ΜΑ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΝΑ ΠΑΠΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΜΑΞΑΝ ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΙΑΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΗΛΕΤΕΣ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΚΗΝΗΣΑΝ ΤΟΝΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!!!ΟΛΟΙ Ε Ξ Ω!!!ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΗΔΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!!!!
Φίλε ανώνυμε δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά αυτά που αναφέρεις έχουν κατά βάση ποινή φυλάκισης άνω των 5 ετών. Όσο για τους μεγάλο-οφειλέτες, τους παπάδες και του εμπόρους είναι έτσι κι αλλιώς έξω.
Δημοσίευση σχολίου