Σήμερα που δυστυχώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στα οργανωμένα συσσίτια για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, οι αρχές πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα φαγητά που διανέμονται πληρούν τις προδιαγραφές της δημόσιας υγείας.
Για το λόγο αυτό, κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με εξειδικευμένο προσωπικό έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις σε χώρους συσσιτίων.
"Οι συμμετέχοντες και παρέχοντες το τόσο σημαντικό εθελοντικό ανθρωπιστικό έργο πολίτες και Φορείς, παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και για οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα να μη διστάσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τα κλιμάκια αρμοδίων Εποπτών Δημόσιας Υγείας, έχουν ξεκινήσει και επισκέπτονται χώρους και εγκαταστάσεις όπου γίνεται διανομή συσσιτίου σε πολίτες που έχουν ανάγκη, με σκοπό την παροχή οδηγιών ορθής υγιεινής πρακτικής προς τους υπευθύνους και τους εθελοντές που συμμετέχουν στην παρασκευή τους.
Οι οδηγίες ορθής υγιεινής πρακτικής αφορούν τόσο την αποθήκευση και διαχείριση των πρώτων υλών και των βασικών ειδών τροφίμων που συγκεντρώνονται για τους πολίτες, όσο και τις διαδικασίες παρασκευής και προσφοράς έτοιμων φαγητών και συσσιτίων.
Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=49058:2012-02-06-11-14-14&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz1lc2PVyja
Seleo.gr News
ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου