Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα ελλείψει καυσίμων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής Ενέργειας.
Οι διακοπές της λειτουργίας του εργοστασίου που προμηθεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα είναι συχνές, προκαλώντας καθημερινά πολύωρες διακοπές ρεύματος.



«Ανακοινώνουμε την πλήρη διακοπή του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας και αποδίδουμε την ευθύνη στην (ισραηλινή) κατοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αχμαντ Αμπού αλ Αμριν σε συνέντευξη Τύπου.


«Το εργοστάσιο σταμάτησε εντελώς τη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης των εισαγόμενων στη Λωρίδα της Γάζας καυσίμων και της εξάντλησης των απαραίτητων καυσίμων για τη λειτουργία του», εξήγησε.


Κάλεσε επίσης την «Αίγυπτο, τη μοναδική αραβική πύλη της Λωρίδας της Γάζας και την εκλεγμένη λαϊκή συνέλευση να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη», απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εξασφαλίζοντας όλες τις ανάγκες στα απαραίτητα καύσιμα για τη λειτουργία του εργοστασίου.


Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) επισημαίνει στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή του ότι «η ποσότητα των καυσίμων που προωθήθηκε μέσω των υπόγειων σηράγγων, κάτω από τα σύνορα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου έχει μειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες», λόγω της αύξησης των τιμών μετά τους περιορισμούς που επιβάλλει η αιγυπτιακή αστυνομία σε αυτό το είδος φορτίου.


Μόνο η μισή ποσότητα των καυσίμων που εισάγονταν στη Γάζα τις προηγούμενες εβδομάδες πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες (400.000 λίτρα, εκ των οποίων 300.000 λίτρα ντίζελ και 100.000 βενζίνη, σύμφωνα με το OCHA.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: