Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΓΙΝΕΙ!!!


ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ...ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ!!!
"Eίμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Είτε καταλήγουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, είτε αν κάνουμε πίσω, δειλιάζοντας άλλη μια φορά στην ιστορία μας, θα πάμε σε κατάρρευση", αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.


Στη δραματική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής και ενώ είχαν ήδη παραιτηθεί οι τέσσερις προερχόμενοι από τον ΛΑΟΣ υπουργοί και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Παπαδήμος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας.

"Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία", τόνισε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε τα πιθανά "δεινά": "Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.
Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων.
Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.
Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης".

Κατά τον κ. Παπαδήμο, "οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ".

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι το νέο δανειακό πρόγραμμα και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασωθούν τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, για να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ομάδα των πιο αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ και για να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: