Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, δέχεται σειρά κριτικών από σχολιαστές του Τύπου και από χρήστες των «κοινωνικών δικτύων» του Ίντερνετ για «σύγκρουση επαγγελματικών και οικογενειακών συμφερόντων» και ανακολουθία σχετικά, ιδίως, με τις προτεινόμενες αλλαγές στις σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας των νέων.

Η κ. Φορνέρο είχε ξεκινήσει κοινωνικό διάλογο με τα συνδικάτα, με στόχο την επικράτηση μιας πιο ευέλικτης αγοράς εργασίας, θεωρώντας ότι «πρέπει να επεκτείνουμε τις προστασίες, κατά το δυνατό, σε όλους, όχι όμως, να υποσχόμαστε τη μονιμότητα, την οποία δεν μπορούμε να προσφέρουμε».
Σύμφωνα, όμως, με τις ιταλικές εφημερίδες, η κόρη της κ. Φορνέρο, Σίλβια Ντεάλιο, εργάζεται ως καθηγήτρια, σε ηλικία 37 μόλις ετών, στο ίδιο πανεπιστήμιο στο οποίο απασχολούνται η μητέρα και ο πατέρας της, ο οποίος είναι γνωστός οικονομολόγος και δημοσιογράφος.
Πρόκειται για το πανεπιστήμιο του Τορίνο, όπου διδάσκει ιατρική γενετική, ενώ, παράλληλα, σύμφωνα με την «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», η θυγατέρα της Ιταλίδας υπουργού Εργασίας είναι και υπεύθυνη ερευνητικών προγραμμάτων του ιδρύματος Ηugef, που ασχολείται με την ανθρώπινη γενετική.
«Ξέρουμε και εμείς να θεωρητικολογούμε και να τασσόμαστε κατά της μόνιμης εργασίας, όταν η κόρη μας έχει εξασφαλίσει τέτοιου είδους ασφαλείς δουλειές» αναφέρουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου.
Σύμφωνα, δε, με πολλούς σχολιαστές, η Σίλβια Ντεάλιο, στο παρελθόν, έλαβε και πολύτιμες χρηματοδοτήσεις από το τραπεζικό ίδρυμα San Paolo, του οποίου ήταν αντιπρόεδρος η μητέρα της.
Ουδείς αμφισβητεί, επί της ουσίας, τη μεγάλη ικανότητα και την επιστημονική αξία της 37χρονης καθηγήτριας, πολλά όμως μέλη του Facebook και του Twitter, σημειώνουν ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των γονιών της, μπορεί να μην είχε καταφέρει να κερδίσει τόσο γρήγορα την επαγγελματική καταξίωση και την ποθητή από όλους, κυρίως, μονιμότητα.
Η ίδια η ενδιαφερόμενη, δηλώνει μόνον ότι «στη θέση της, αφήνει να μιλήσει το βιογραφικό της, έστω κι αν κάποιοι την καταδίκασαν μόνο βάσει των όσων γράφονται στα μπλογκς».
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δράμα που έζησε προ ημερών περιέγραψε ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα Κούρδων που τον μαχαίρωσαν δίχως έλεος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη», πριν από λίγο καιρό έζησε ένα περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του την ζωή. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι αλλοδαποί «σφάζονταν» μεταξύ τους, και ο Ζαχαρίας Ρόχας «έκανε το λάθος» να καλέσει την αστυνομία. Για αυτήν του την κίνηση ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε.

Κάποια στιγμή μέσα στην πολυκατοικία του, κάποιοι ένοικοι Κούρδοι του επιτέθηκαν. Όπως περιέγραψε ο ηθοποιός ήταν περίπου τριάντα, και τον μαχαίρωσαν ανελέητα στο πόδι, με αποτέλεσμα τα τραύματα να είναι μόλις δέκα εκατοστά από την κεντρική του αρτηρία. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ζαχαρίας Ρόχας αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή.