Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2012

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΟΜΠΡΑ


Το νέο μεγάλο όπλο των αντιεξουσιαστών - που χρησιμοποιήθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας - έχει όνομα φιδιού. 
Η μολότοφ-κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι ιταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά. 



Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. 


Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα. 


Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο (αστυνομικός συνήθως). 


Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, όπως αναφέρουν τα «Νέα», πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου.
Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302551/molotof-kobra-to-neo-oplo-ton-adiexousiaston/
ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2012

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mpravo malaka! Stin epomenh anarthsh vale k odhgies pws na ftiakseis k kanoniki vomva... Zwa oloi eimaste telika... Gamw tin ypokrisia...

Ανώνυμος είπε...

peftoun oi maskes fasista preza

Ανώνυμος είπε...

οπλα των μπατσων

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι να ξερουμε τι οπλα χρησιμοποιουν οι (ταγματ)ασφαλιτες, και οι "συνδικαλιστες ΕΘΕΛ" εναντιον των Ελληνων. Μπορει καποια στιγμη να αναγκαστουμε και οι Ελληνες πολιτες να κατασκευασουμε και εμεις τετοιες για να αντιμετωπισουμε τη κατοχη και τη προδοσια.

Ανώνυμος είπε...

akoma den to phrate xampari oti me eirhnikes didadhlwseis dn ginete tipota? FWTIA KAI TSEKOURI!!!

Preza sto epomeno arthro vale odhgeies gia na ftiaksume kala tsekouria.

10;24 kai 11;07 Oi 68 trauamatiew astunomikoi, traumatisthkan apo "provokatores"?

Ανώνυμος είπε...

11:47 ρε φιλε...μας τα χεις κάνει τσουρέκια με τα τσεκούρια και τις φωτιές! όσο για τους 68 μπάτσους...κρίμα..θα πρέπε να ναι 680 (να αποδυναμωθεί και η ΧΡΟΙΣΕΙ ΑΒΓΕΙ)
Αντί να παίζεις με φωτίτσες και τσεκουράκια (και χτυπήσεις βρε κουτό) παίξε με το πουλάκι σου, που είναι και ακίνδυνο.....

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:45 ειμαι. Αν ρωτας εμενα κριμα που δεν καηκαν και οι 5000 ζωντανοι. Για λογους που ειναι περα απο τη θεληση μου, δεν ειμαι μαχιμος, και το πουλακι μου ειναι το μονο που μπορω να παιζω δυστυχως. Ειμαι υπερ της βιας εδω που φτασαμε. Εσυ μαλλον ακουσες φωτια και τσεκουρι και με περασες για κανεναν εθνικιστη της χρυσης ζυμς με προγονικες ονειρωξεις. Ακυρο το σχολειο σου, αλλα καταλαβαινω την αηδια σου.

Ανώνυμος είπε...

1k kai eirinikes diadhloseis.
6 mhnes sto syntagma eirinhka to kalokairi.
BIA STH BIA AN THELOUME NA KANOUME KATI

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4694177



"ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΟΜΠΡΑ"

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ρε παιδιά τς!τς!τς! μη κάνετε τέτοιες ΤΡΟΜΕΡΕΣ αποκαλύψεις αυτό είναι δουλειά της δαιμόνιας ρεπόρτερ Καραμήτρου! μην της παίρνετε τη μπουκιά...δεν κάνει!!