Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ… ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΣE κατάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε χθες το μεσημέρι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με αίτημα να μην κυρωθεί σήμερα από τη Βουλή διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου η οποία επιτρέπει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς της ΔΕΗ, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η νομοθετική πράξη καταργεί δύο άρθρα του νόμου 4001/2011, που ψηφίστηκε στα τέλη του καλοκαιριού, τα οποία προέβλεπαν τη διατήρηση του άμεσου ή έμμεσου ελέγχου του Δημοσίου στον ΑΔΜΗΕ, τη νέα θυγατρική της ΔΕΗ στην κυριότητα της οποίας έχουν περάσει τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, και στον ΔΕΣΦΑ, την αντίστοιχη θυγατρική της ΔΕΠΑ που διαχειρίζεται τον αγωγό φυσικού αερίου και τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας. 


Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι η επίμαχη διάταξη περιελήφθη στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμφωνούσε με τη διατύπωση των σχετικών άρθρων του Ν. 4001/11, θεωρώντας ότι αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Υπογράμμισε, δε, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού. 
«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αποχώρησαν από το υπουργείο νωρίς χθες το βράδυ και αφού είχε φύγει ο υπουργός, επιφυλάσσονται όμως για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους σήμερα, με πορεία προς τη Βουλή και απεργία.
ΠΡΕΖΑ TV 
9-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: