Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΛΑΡΙΣΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ συνεργασίας για αξιοποίηση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση παραγωγής πετρελαίου, λιπασμάτων και ηλεκτρικής ενέργειας, απηύθυνε γερμανική εταιρία προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) του Νομού Λάρισας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώνσταντίνο Τζανακούλη.

Oπως ανέφερε ο δήμαρχος, που είναι και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, η πρόταση έγινε πριν από λίγες μέρες από την εν λόγω εταιρία και σύμφωνα με αυτή προτείνεται να συσταθεί κοινή εταιρία, στην οποία το 65% θα έχει ο ΦΟΣΔΑ (δηλαδή οι δήμοι του Νομού Λάρισας), και το 35% η ίδια, η οποία και θα καλύψει το 90% της επένδυσης, και το υπόλοιπο 10% ο φορέας, για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο και θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα.


Τον Μάρτιο, αντιπροσωπεία του Φορέα Διαχείρισης θα μεταβεί στη Γερμανία, είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων, για να ενημερωθεί αλλά και να δει από κοντά τη διαδικασία αξιοποίησης των απορριμμάτων για την παραγωγή πετρελαίου, λιπασμάτων και ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και με τη λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού, τόνισε ο κ. Τζανακούλης, όπου τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Αν η πρόταση αυτή προχωρήσει, τότε ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και οι άλλοι δήμοι του νομού θα μπορούν να μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες.
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: