Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χαιρέτισε την απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου, <<να αποδεχθεί την πρόταση για συνάντηση>>, παρότι, όπως σημείωσε << η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μακρά αναμονή >>. <<Σε περίπτωση που ο κ.Παπαδήμος αποδεχόταν τη συνάντηση πριν από έναν και πλέον μήνα, οπότε και είχε αποσταλεί η επιστολή, πιθανότατα θα υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση μέχρι το τέλος της θητείας του. Για όλα τα υπόλοιπα θα προβώ σε σχολιασμό αφότου ολοκληρωθεί η συνάντηση.



Δεν θα ήταν θετικό πριν συναντηθούμε να προβώ σε εκτιμήσεις για το πώς θα είναι. Παρότι δεν έχουμε υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες, αφήνω εντούτοις να περάσει η συνάντηση και ακολούθως θα προβώ σε σχόλια για το εάν ο χαρακτήρας αυτής της συνάντησης θα είναι ουσιαστικός ή θα πρόκειται για μια συνάντηση πρωτοκόλλου>>, ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.


Σημειώνεται ότι ο κ.Γκρούεφσκι απέστειλε επιστολή προς τον κ.Παπαδήμο με την οποία ζητούσε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η επιστολή αυτή του κ. Γκρούεφσκι επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Τεούτα Αρίφι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αθήνα. Ο κ.Παπαδήμος απάντησε χθες στον κ.Γκρούεφσκι και πρότεινε να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.
απε
ΠΡΕΖΑ TV 
17-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: