Το θέμα της πρότασης του νέου Marshall Plan για την Ελλάδα, που τέθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21 Ιουλίου 2011, επανέφερε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της μεγέθυνσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, παρουσία των Επιτρόπων κκ. Μπαρνιέ, Αντόρ, Ταγιάν.
«Η Ελληνική Βουλή πριν από δύο μέρες έκανε το χρέος της και με το παραπάνω. Ψήφισε την νέα συμφωνία, γνωρίζοντας ότι επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας και νέες, άγριες περικοπές σε ένα λαό που ήδη υποφέρει βαθιά. Μετά από την Συμφωνία αυτή, το ερώτημα είναι το εξής: Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι, τί πρόκειται να κάνουν;» και συνέχισε: «Και δεν μιλάμε για τα δάνεια που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν - αυτά είναι χρήματα που θα γυρίσουν πίσω και μάλιστα με τόκο. Αναφερόμαστε στο περίφημο Marshall Plan, που στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε στο κείμενο συμφωνίας και μετά από λίγες ώρες εξαφανίστηκε», τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Παπανικολάου.
Απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Αγοράς και Υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για την ιδέα του νέου Marshall Plan, σημείωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για λιτότητα, εποπτεία. Δεν μπορεί να μιλάμε με περιοριστικούς όρους ακόμα και αν αυτοί είναι αναγκαίοι. Πρέπει να μιλάμε και για ανάπτυξη. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες» και τόνισε, μεταξύ άλλων, την σημασία των project bonds τα οποία θα δώσουν ώθηση βραχυπρόθεσμα στην οικονομία. Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε πως τα 130 δις ευρώ του νέου προγράμματος δεν θα πρέπει να αφορούν μόνο τον τραπεζικό τομέα και τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά την ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά στους τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα όπως ο τομέας των υπηρεσιών και ιδίως εκείνος του τουρισμού. «Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις υπηρεσίες που σήμερα συζητάμε είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα σας, και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί επιτυχώς για την Ελλάδα, μαζί με την Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος.
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2012
1 σχόλιο:
Τώρα μάλιστα. Δηλαδή κατά την άποψη του κ Μπαρνιέ, πρέπει να παράγουμε οικονομία "ειδικά στους τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα όπως ο τομέας των υπηρεσιών και ιδίως εκείνος του τουρισμού".
Με άλλα λόγια, ο Έλληνας να μάθει να σκύβει σαν τους σκλάβους, να γλύφει τους κώλους των τουριστών και να είναι και χαρούμενος που του επιτρέπουν να υπάρχει. Ε όχι μεσιέ Μπαρνιέ, μάλλον δεν το έχεις πιάσει σωστά...
... Ή μήπως το έχει πιάσει???
Εάν ο Έλληνας δεν καταλάβει σύντομα ότι πρέπει να επιστρέψει στην παραγωγή, να δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα χρησιμοποιώντας τα φυσικά πλούτη της χώρας και τις δυνατότητες βιομηχανικής εκμετάλλευσης αυτών, να τονώσει την εσωτερική αγορά, να ΕΞΑΓΕΙ πολιτισμό αντί να ΕΙΣΑΓΕΙ, να αναδεικνύει τον αρχαίο του πολιτισμό ΚΑΙ μέσω του τουρισμού αντί να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια πισίνα για παγωμένους βόρειους πισινούς... Τότε, όσα πακέτα δανείων και να του ρίξουν στο μέλλον, όσα μνημόνια και να ψηφιστούν, αυτό θα συμβεί τελικά: δεν θα του μένουν και πολλά άλλα να κάνει εκτός από το να σκύβει, να γλύφει κώλους τουριστών και να είναι και χαρούμενος που του επιτρέπουν να υπάρχει....
Δημοσίευση σχολίου