Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΠΩΣ ΤΟ FACEBOOK «ΑΛΛΑΞΕ» ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Συναντήσεις φίλων, της αδελφής ψυχής, σμίξιμο με συγγενείς ή φίλους με τους οποίους έχουμε χαθεί, εύρεση εργασίας, αλλά και ένα σύντομο βιογραφικό για το επαγγελματικό προφίλ, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook άλλαξε τη ζωή σχεδόν του 10% της ανθρωπότητας.
    Το Facebook είναι κάτι σαν μια εικονική γιορτή που μπορεί να διαρκεί όλο το 24ωρο, εκεί συναντάς τους φίλους των φίλων σου, παρατηρείς ένα όμορφο προσωπάκι κάποιου εξ αυτών στη φωτογραφία του προφίλ του, ή την αστεία απάντηση ενός άλλου στα σχόλια. Εκεί απορροφάται κανείς, εκεί φλερτάρει...



    Ένα εικονικό πείραγμα, που μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως συνέβη στη Σαντρίνε η οποία ζούσε στην Ιταλία και συνάντησε στον κοινωνικό ιστοχώρο τον Αντουάν που ζούσε στο Παρίσι. Σήμερα έχουν ένα κοριτσάκι. 


    "Παίζαμε και οι δυο σε μια εφαρμογή του Facebook και βρεθήκαμε να 'πολεμάμε' έναν κοινό φίλο", διηγείται η Σαντρίνε. Ολα ξεκίνησαν με μερικές άτονες ανταλλαγές του τύπου "δεν τον αγγίζεις, είναι δικός μου". Μετά συνεχίσαμε να ανταλλάσσουμε μικρά μηνύματα, μετά μεγαλύτερα πριν από μια παθιασμένη συνάντηση δύο μήνες μετά".


    Αυτό το πραγματικό πλανητικό ημερολόγιο του Facebook έχει τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ενεργά μέλη και επιτρέπει σε φίλους και συγγενείς να ξαναβρεθούν καλύτερα από ό,τι οι έρευνες ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ.


    Ο 44χρονος Τούρκος Τσανέρ Ονγκούν που διαμένει στη Νέα Υόρκη είχε χάσει τα ίχνη του φίλου του Τσετίν τα τελευταία 15 χρόνια. Ήξερε ότι είχε εγκατασταθεί στην πόλη Βερακρούζ του Μεξικού. Ωστόσο, ούτε η έρευνά του στο διαδίκτυο ούτε μέσω τηλεφώνου τον βοήθησαν να τον εντοπίσει. 


    Όταν έγινε μέλος του Facebook το 2007, μόλις με μερικά κλικ έσμιξε με τον Τσετίν, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του δικτύου. 


    Ο ίδιος είχε φύγει από την Τουρκία, μετά το διαζύγιό του. Ναυτικός καθώς ήταν, δεν είχε επικοινωνήσει πολλούς μήνες με την πρώην σύζυγό του και την κορούλα του, οι οποίες είχαν μετακομίσει στο μεταξύ και ούτε αυτές μπορούσαν να τον βρουν, ενώ φαντάζονταν το χειρότερο ... 


    "Μια μέρα πληκτρολόγησα το όνομα της κόρης μου στο Google. 'Επεσα πάνω στη σελίδα της στο Facebook. Ούτε που ήξερα τι ήταν το Facebook', διηγείται ο Τσετίν ο οποίος έκτοτε έχει σχεδόν καθημερινή επαφή με την κόρη του, παρότι ακόμη δεν έχουν ιδωθεί από κοντά. 


    Η Αμερικανίδα Εϊμι διηγείται πώς βρήκε τα ίχνη της καλύτερης της φίλης από το λύκειο. "Πήγαμε σε διαφορετικά πανεπιστήμια. Από τότε είχαμε να μιλήσουμε 20 χρόνια, όταν τη βρήκα στο Facebook. Όλα αυτά τα χρόνια έμενε κοντά στο σπίτι της μητέρας μου".


    Το Facebook είναι ένα ιδανικό εργαλείο σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο. "Έχω 99 φίλους στο Σίδνεϊ όπου ζω, σε σύνολο 1.053", εξηγεί ο Αυστραλός Στίβεν Τοντ που είναι σύμβουλος στο περιοδικό μόδας Supply. 


    To Facebook μου επιτρέπει να μην χωρίζω από τους φίλους μου στις τέσσερις πλευρές του πλανήτη, είτε έχουμε μια σε βάθος συζήτηση ή μια τετριμμένη συνομιλία, όπως συμβαίνει στη ζωή", προσθέτει. 


    Το Facebook είναι επίσης μια τεράστια βιτρίνα αυτοπροβολής. Η εικαστικός Μπενεντίκτ Κλεν παρουσιάζει τα έργα της στην ιστοσελίδα της, εκεί σχεδιάζει τα κοσμήματά του ο Τζούμι Λιμ.


    Η Γαλλίδα Καμίγ βρήκε ένα σεμινάριο όταν έπεσε πάνω ένα status που έλεγε: "Το Paris American Club ζητεί μια δόκιμο ...", και η φίλη της δασκάλα της γιόγκα βρήκε τους πρώτους μαθητές της στο διαδίκτυο.
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκατα στο FACEBOOK και σε ολα τα μεσα δικτυα κοινωνικης μοναξιας(και οχι εποικοινωνιας)

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΆ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ FB ΚΑΙ ΤΟ TWITTER ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙς