Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GREENPEACE


Μεταλλαγμένες ζωοτροφές χρησιμοποιούν μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε χθες στο φως η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.
Οπως προέκυψε από τα αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών που επισημαίνει ότι πραγματοποίησε η οργάνωση, τέσσερις εταιρείες βρέθηκαν θετικές σε μεταλλαγμένα έως και 90%, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και για το περιβάλλον.
Οι δύο εκ των εταιρειών αυτών αναγράφουν μάλιστα σε συσκευασίες τους -και μία τρίτη στην ιστοσελίδα της- ότι το γάλα τους παράγεται από αγελάδες που δεν έχουν τραφεί με μεταλλαγμένες ζωοτροφές, ενώ στην πραγματικότητα απεδείχθη το αντίθετο.

Η Greenpeace επισημαίνει πως παρά τις όποιες εγγυήσεις και πιστοποιήσεις των εταιρειών, τα μεταλλαγμένα φτάνουν τελικά στο πιάτο μας και ζητεί από το υπ. Ανάπτυξης τη θεσμοθέτηση ενός κρατικού φορέα πιστοποίησης. Ζητεί να ενεργοποιηθεί από το υπουργείο σύστημα σήμανσης, με το οποίο θα αναγράφεται στη συσκευασία του τροφίμου αν χρησιμοποιήθηκαν μεταλλαγμένες ζωοτροφές για την παρασκευή του.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: