Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

1 καφές στην Αριστοτέλους = 20 κιλά πατάτες!


Τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αστυνομία να ξυπνήσει από τα χαράματα και να αναλάβει δράση κατά των... παράνομων πατατοπαραγωγών! Αφήστε, βρε, τον κοσμάκη να φάει καμιά κανονική πατάτα. Τόσες «χοντροπατατιές» έχει φάει τόσα χρόνια από τους κυβερνήτες της συμφοράς! Εκεί παρακάτω στην Αριστοτέλους θα ξυπνήσει κάνα ξημέρωμα -στις 12 ας πούμε- για να μαζέψει κανένα τραπεζοκάθισμα; Γιατί σε λίγο δε θα λέγεται πλατεία Αριστοτέλους, αλλά «ιστορικό καφέ Αριστοτέλους», όπου λόγω της ιστορικής αξίας της περιοχής ο καφές κάνει όσο 20 κιλά πατάτες.
Δεν τίθεται θέμα επιλογής. Πατάτα και πάλι πατάτα -θα τρίζουν τα κόκαλα του Καποδίστρια!


Ή στην Αγίας Σοφίας, όπου πεζοί διασχίζουν έναν... τεχνητό Παράδεισο (καλά αυτή η πύλη μόνο πύλη του Πραδείσου δε θυμίζει, εμένα μου κάνει λίγο από δεκαετία του '80) με δενδροστοιχίες, ζαρντινιέρες, παρτέρια, που εναλλάσσονται με μία κανονική Κόλαση από μηχανάκια και φορτηγάκια.
Τώρα που η πατάτα κάνει τουρ πανελλαδικώς και τυγχάνει τεράστιας αποδοχής από τους πεινασμένους και δυνάμει πεινασμένους Ελληνες, λέτε οι ενώσεις ξενοδόχων να αρχίσουν να τη διαθέτουν σε ακόμη πιο χαμηλή τιμή στους ξένους τουρίστες; Γιατί έμαθα ότι επεξεργάζονται σχέδιο ώστε τα τοπικά προϊόντα να διατίθενται σε πολύ χαμηλή τιμή στους ξένους επισκέπτες. Οχι στους Ελληνες, εμείς πάντοτε ακριβότερα τα πληρώνουμε όλα. Η αναθέρμανση του τουρισμού, θα μου πείτε, δεν μας αφορά. Μήπως ποιος Ελληνας θα πάει φέτος διακοπές; Ασε τι έπαθαν τα σούπερ μάρκετ! Τους έμειναν οι πατάτες και άρχισαν να ρίχνουν την τιμή, της πατάτας μόνο προς το παρόν. Λέτε να ήταν ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ αυτός που έκανε την καταγγελία στη Δημοτική Αστυνομία;
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: