Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2012

ΣΤΑ 81 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ «ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙIF


Οι ιδιώτες πιστωτές μέλη της συντονιστικής επιτροπής του IIF που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για το PSI διακρατούν χρέος συνολικού ύψους 81 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο το μεσημέρι της Τετάρτης. Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε 39,9% του ελληνικού χρέους.



Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) επαναλαμβάνει πως τα μέλη της υποστηρίζουν σθεναρά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.


Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετέχουν στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Ελλάδα με κινητές αξίες ύψους 81 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 39,3% των 206 δισ. ευρώ του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.


Συγκεκριμένα το ποσό αυτό αναφέρεται στα ομόλογα των Ageas, Allianz, Alpha Bank, AXA, Banque Postale, BBVA, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Credit Agricole, Credit Foncier, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia, Emporiki Bank of Greece, Eurobank EFG, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, KBC, Marfin Popular Bank, Metlife, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale και Unicredit.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: