Τρίτη, Μαρτίου 06, 2012

ΤΟ ΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ


ΣΤΗΝ έγκριση αποδέσμευσης 600 εκατ. ευρώ για το επικουρικό ταμείο της ΔΕΗ και 560 εκατ. ευρώ για το επικουρικό του ΟΤΕ προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά που είχε δανειστεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς έχει ήδη εισπράξει το 1 δισ. ευρώ από τα 2,1 δισ. της (μειωμένης για το 2012) κρατικής επιχορήγησής του. 



Με τα παραπάνω δεδομένα, εντός των επόμενων μηνών θα απορροφηθούν στο σύνολό τους τα κονδύλια που έχουν προϋπολογιστεί για εφέτος, με κίνδυνο να μην υπάρχουν λεφτά για πληρωμές συντάξεων αν η κυβέρνηση δεν ανάψει το «πράσινο φως» για πρόσθετη επιχορήγηση.
Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πράξεις repos βάζοντας ως ενέχυρο τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει (ονομαστικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ), τουλάχιστον μέχρις ότου αυτά «κουρευτούν» (η απόφαση για το «κούρεμα» θα ληφθεί στις 7 Μαρτίου) και αντικατασταθούν με τα νέα ομόλογα. ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αλλά γράψε ακομα πώς,

ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ συνεπώς πληρώνουν εισφορες προς το ΙΚΑ, οπως πληρωνουν ΦΠΑ και μερίσματα.

Ποιος σημερα πληρωνει εισφορες και φόρους;

Οι εργολαβοι που απασχολουν μεταναστες και δουλευουν μαυρα;

Οι αγροτες που κυκλοφορουν με 4χ4 ντιζελ αφορολογητα και μαζευουν τις πατατες οι βουλγαροι;

Οι 2.000.000 μεταναστες που ενω απολαμβανουν εστω αυτες τις αθλιες κοινωνικες υπηρεσιες του κρατους

παιδεια υγεια ασφαλεια

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ

φορο και εισφορές