Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»…ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗΣ!!!


Το Α΄ μέρος της Αρθρογραφίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και οι εκδόσεις «Ακρίτας» και περιέχει τα κείμενα που δημοσίευσε στην Εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από το 1981 έως το 1998. 



Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Στοά Βιβλίου στην Αθήνα, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός .Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.


Ο κ. Μπαμπινιώτης, χαρακτήρισε τα κείμενα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου «πνευματικά πετράδια», ενώ επαίνεσε τους συντελεστές της έκδοσης. 


Σημείωσε ότι «ο Χριστόδουλος προβληματιζόταν και είχε το χάρισμα να περνά τον προβληματισμό του στους αναγνώστες του, ενώ κινούνταν σε αξίες που τις ξεχάσαμε και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, αξίες όπως η πατρίδα, η παράδοση, η πίστη, η κληρονομιά μας, η οικογένεια κ. άλ.». Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο «μορφή νεοέλληνα Διαφωτιστή και Χριστιανό διανοητή, ο οποίος υπηρέτησε με πιστότητα το δίπολο Ορθοδοξία – Ελληνισμός».


Όπως τόνισε «συνδύαζε την γλυκύτητα με την μαχητικότητα, ενώ σφράγισε την ιστορική παρουσία και παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγμα της Ελλάδος. Ο λόγος του ήταν αποκαλυπτικός, ζωντανός, ευθύβολος, χυμώδης. Είχε το χάρισμα να λέει τα πράγματα με το όνομά τους…»
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα λιοντάρια κι' αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

γιατι? τον ειχατε για δημοκρατη?

Ανώνυμος είπε...

πρέζα δες αυτό http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112840848 Άρχισαν την τρομοκρατία προς τους ανήλικους.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να τον αποκαλείς Μπαμπουινιώτη... βγάζει βαθύτερο νόημα...