Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012

ΈΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εισαγωγή τροπολογίας που προβλέπει εγκαταστάση φωτοβολταϊκού πάρκου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο Πεντελικό όρος σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης κάνει λόγο για «Βατοπαίδι νούμερο δύο», μιλώντας για «φωτογραφική ρύθμιση παραχώρησης αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής».



Πρόκειται για τροπολογία που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος», το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη. 


Στην τροπολογία προβλέπεται πως η Εκκλησία θα προχωρήσει σε ταχεία, τεχνητή αναδάσωση περίπου 20.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό Όρος με ίδιες δαπάνες και εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της αναδάσωσης, θα είναι δυνατό να χωροθετηθούν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ακτινοβολία έως περίπου 300 MW σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.


Σε σχετική του δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Όλη η Πεντέλη είναι καμένη τα τελευταία 15 χρόνια και στις καμένες εκτάσεις, με βάση το άρθρο 117, παρ. 3, του Συντάγματος “Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται, δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό"».


Η Εκκλησία, συνεχίζει ο βουλευτής, «επικαλείται ιδιοκτησία, ενώ έχει παραδώσει με πρωτόκολλο το Δημόσιο "Διακατεχόμενο δάσος" Πεντέλης».


«Η κατάθεση φωτογραφικής τροπολογίας για το Πεντελικό, από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραχωρεί στην εκκλησία 23.000 στρέμματα, αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κατασκευαστεί ένα φαραωνικό φωτοβολταϊκό πάρκο 3.500 στρεμμάτων αποτελεί σκάνδαλο» υποστηρίζει ο Δ.Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «Δούρειο ίππο για να κάνει τις ιερές μπίζνες η Μονή Πεντέλης». 


«Το πάθημα του Βατοπεδίου δεν έγινε φαίνεται μάθημα ούτε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ούτε στην πολιτική ηγεσία της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού τα φωτοβολταϊκά ανατέθηκαν σε Γερμανούς.Τι πίνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας δίνουν;

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε, άσε να έχουμε άποψη εμείs που μένουμε εκεί και αγαπάμε το βουνό, οι τραγόπαπεs βλέπουν ευρώ...τα παιδιά μου θέλουν πράσινο!!!