Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

ΤΟ PSI ΚΟΒΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ!


Νέα δεδομένα διαμορφώνουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις δραματικές επιπτώσεις του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Πρόκειται για μια απεχθή συμφωνία, σε βάρος του ελληνικού λαού η οποία καταδικάζει την οικονομία σε χρόνια ύφεση και καθιστά ακόμα περισσότερο απεχθές και μη νομιμοποιημένο το ελληνικό χρέος αφού στο σύνολό του δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Κάτι που είναι σε πλήρη γνώση κι έγινε με τις οδηγίες των πιστωτών, του ΔΝΤ και της ΕΕ που έχουν επιβάλει αυτή την ολέθρια πολιτική. 



Επιπλέον, η απόφαση δημιουργίας ειδικού λογαριασμού από τον οποίο θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι πιστωτές υπογραμμίζει τις δραματικές αλλαγές που σηματοδοτεί το κούρεμα των ομολόγων για τις κοινωνικές ανάγκες. Επομένως, πρέπει εδώ και τώρα να απορριφθεί από τις κοινωνικές οργανώσεις. Το PSI πρέπει να καταδικασθεί κι η δανειακή σύμβαση να καταγγελθεί επειδή:


•    Επιβλήθηκε από μια δοτή κυβέρνηση η οποία δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση και διορίστηκε, κατ’ απαράδεκτο τρόπο, από την Μέρκελ και τον Σαρκοζύ.


•    Συνοδεύεται από συντριβή των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων (μειώσεις μισθών – συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, έκρηξη της ανεργίας, κ.α.)


•    Δεν μειώνει αλλά αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 69 δισ. Διαγράφουν μεν 105 δισ. ευρώ αλλά θα επιβαρυνθούμε, με βάση ό,τι συμφωνήθηκε που μένει να επιβεβαιωθεί, με 174 δισ. (109 από ευρωζώνη, 28 από ΔΝΤ και 37 υπόλοιπο από πρώτο δάνειο).


•    Επειδή αυξάνει το δημόσιο χρέος, και παρότι ευθύνεται για την 5η χρεοκοπία στην ιστορία του ελληνικού κράτους, καθιστά θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, μια νέα χρεοκοπία.


•    Το πέρασμα των ομολόγων στο δίκαιο Αγγλίας – Λουξεμβούργου, η παραίτηση από την ασυλία και η περίφημη task force προκαλούν την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και την αποικιοποίηση της Ελλάδας.


•    Αλλάζει τον χαρακτήρα του δημόσιου χρέους, που από ιδιωτικό γίνεται δημόσιο μια και κατά τα δύο τρίτα θα κατέχεται από τα κράτη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και ΕΚΤ, προκαλώντας μεγαλύτερες δουλείες. 


•    Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή». Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!


•    Τέλος, κλείνει τον δρόμο του εσωτερικού δανεισμού, προς όφελος των τραπεζών καθώς δεν αποζημιώνει ούτε στο ελάχιστο τους 11.000 ομολογιούχους – φυσικά πρόσωπα, που υπέστησαν σοβαρές απώλειες κι οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα.


•    Την ίδια ώρα το ομόλογο της Goldman Sachs, ύψους 5 δισ., δεν εντάχθηκε στην ανταλλαγή, επιβραβεύοντας έτσι την πίστωση μέσω παραγώγων που συγκαλύπτει τις επιβαρύνσεις. Με εξ ίσου προκλητικό τρόπο οι ελληνικές τράπεζες, διαθέτοντας ομόλογα αξίας περίπου 50 δις. ευρώ, θα ωφεληθούν από το νέο δάνειο υπό την μορφή αποζημίωσης για τις απώλειες από το PSI και ανακεφαλαιοποίησης τους, 50 δις. ευρώ!


Όλα τα παραπάνω γεγονότα (σε συνδυασμό επίσης με ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ακόμη κι εντός του 2012 μετέτρεπε υποχρεωτικούς λογαριασμούς ΝΠΔΔ σε ομολογιακές καταθέσεις για να διευρύνει έτσι την εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής) καθιστούν θέμα απόλυτης προτεραιότητας το άνοιγμα των βιβλίων του δημόσιου χρέους. Πλέον γίνεται εμφανές ότι όχι μόνο η αύξηση του χρέους αλλά ακόμη και η πρόσφατη αναδιάρθρωση του ήταν προϊόν ποινικά κολάσιμων ενεργειών με πρωτεργάτες το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας. Η πολιτική ευθύνη φυσικά βαρύνει την κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου η οποία μαζί με τα κόμματα των μνημονίων επικαλείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να συντρίβει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ενώ η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η διάλυση του κοινωνικού κράτους αποτελεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την άρνηση και διαγραφή του χρέους σε συνδυασμό με τον λογιστικό του έλεγχο. 


 Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις υπογραμμίζει:


   Την ανάγκη σύστασης διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου από ανεξάρτητους επιστήμονες και αγωνιστές με σκοπό να αποκαλύψει τον επαχθή και παράνομο χαρακτήρα του χρέους.


    Τη σημασία που έχει να ακυρωθεί με τους αγώνες μας η νέα δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το δεύτερο δάνειο και μετατρέπει την Ελλάδα σε κράτος – παρία των πιστωτών. 


    Την προτεραιότητα της λαϊκής δραστηριοποίησης και κοινωνικής πάλης ενάντια στο δημόσιο χρέος, με το αίτημα «δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε».


    Τη σημασία που έχει η ανατροπή της πολιτικής της φτωχοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών κάτω από ανυποχώρητους και ανεξάρτητους κοινωνικούς αγώνες. 
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012
http://elegr.gr/details.php?id=340


ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: