Τετάρτη, Απριλίου 11, 2012

ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΜΟΛΙΣ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Μόλις το 10% των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε παραγωγική ηλικία στη Βουλγαρία έχει ενταχθεί στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία για το 2011, που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας για τα ΑμΕΑ Μίντσο Κοράλσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 20% και 25%.
Βάσει των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής, που διενήργησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, συνολικά 67.549 άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 16-64 ετών, είναι οικονομικά ενεργά.
Στη Βουλγαρία, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν προβλήματα, τα οποία είτε δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν καθόλου είτε έχουν μειώσει την ικανότητά τους για εργασία.
Η Βουλγαρία έχει επικυρώσει τη Συνθήκη των Δικαιωμάτων των ΑμΕΑ, γι’ αυτό και θα πρέπει να επανεξετάσει τη συνολική πολιτική της επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να υιοθετήσει μια διαφορετική στάση απέναντι στα άτομα με αναπηρίες, υπογράμμισε ο κ. Κοράλσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα συνεχούς επιτήρησης και παρακολούθησης των προβλημάτων των ΑμΕΑ και προς την κατεύθυνση αυτή η υπηρεσία της οποίας ηγείται ο κ. Κοράλσκι, έχει καταρτίσει μια στρατηγική απασχόλησης για τα άτομα αυτά, με διετή προοπτική.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: