Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ 200.000 ΑΚΙΝΗΤΑ!!!


ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΜΑΣ
Ισχυρές πιέσεις ασκεί η Τρόικα προς την ελληνική πλευρά για να διακοπεί στο τέλος Ιουνίου η προστασία που παρέχεται σε περίπου 200.000 δανειολήπτες τραπεζών σε σχέση με τις κατασχέσεις ακινήτων.
Οπως είναι γνωστό, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, ισχύει η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, για χρέη προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.



Και ενώ ορισμένοι ζητούν την παράταση αυτής της πρόβλεψης για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, η Τρόικα -σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»- επιδιώκει να ανατραπεί εδώ και τώρα αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ισχύει. Και θέτει το θέμα αυτό ως ένα από τα πρωτεύοντα για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.


Οι εκπρόσωποι της Τρόικα θέλουν με αυτό τον τρόπο -μέσω δηλαδή των μαζικών πλειστηριασμών και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές- προκειμένου να επιτύχουν μαζική προσφορά σπιτιών στην αγορά και άρα υποτίμηση του συνόλου της αγοράς στα ακίνητα.


Η Τρόικα πιέζει συνολικά και για την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών ούτως ώστε τα αιτήματα των τραπεζών για κατασχέσεις να κρίνονται τελεσίδικα από τα δικαστήρια μέσα σε 2 μήνες αντί των 2 ή 3 χρόνων που ισχύει έως σήμερα.


Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πάντως από την πλευρά των τραπεζών διατυπώνεται η άποψη ότι όλη αυτή η διαδικασία θα ρίξει σημαντικά τις τιμές των ακινήτων και σε ορισμένες περιπτώσεις θα πωλούνται και κάτω της αντικειμενικής του αξίας, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται σήμερα.
http://www.iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη τσιμπάτε. Το άρθρο δεν έχει νόημα πολύ απλά γιατί αν διαβάσετε αυτή την παράγραφο που λέει ότι η τρόικα θέλει να υπάρξει με αυτό τον τρόπο μαζική προσφορά ακινήτων ώστε να πέσουν οι τιμές είναι κάτι που δεν συμφέρει τις τράπεζες.Δηλαδή αν πέσουν οι τιμές και βγαίνουν τα σπίτια στο σφυρί οι τράπεζες δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματα που δάνεισαν.Αυτό που κάνουν είναι να σου δημιουργήσουν πανικό και να παρακαλάς την τράπεζα να μη σου πάρει το σπίτι και να σε πηγαίνει σε βάθος ετών για να κονομάει από τους τόκους.Το ίδιο έγινε και στην Αμερική και όταν μαζεύτηκαν 50 ή 80 χιλιάδες δανειολήπτες και μαζικά πήγαν αυτοί στις τράπεζες και είπαν πάρτε το σπίτι πίσω και μη μας πρήζετε τα παπά..κια άλλο τότε αμέσως οι τράπεζες παρακαλώντας κρατούσαν τους πελάτες βάζοντας πολύ χαμηλά επιτόκια καιι βάθος χρόνου.Μάγκες ζωή είναι να ζεις, να ερωτεύεσαι και να δημιουργείς.Δεν είναι να ζεις στο φόβο και στα χρέη.Δείτε που μπορείτα να μείνετε ή ακόμα και αν έχετε συγγενείς κάντε την προς τα εκεί.Δεν αξίζει για τα ντουβάρια κάποιος να βγάζει χτικιό ή ακόμα και να πεθαίνει.Αυτοί ποντάρουν στο ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα που είναι δεμένος με το σπίτι του.Καλή δύναμη σε όλους και ψηλά το κεφάλι.Διώξτε από πάνω σας ότι είναι παιχνίδι του δικού τους συστήματος και σας βαραίνει αυτές τις ώρες ξεκινώντας από τα πολύ απλά π.χ κινητό και αυτοκίνητο και στη πορεία ότι άλλο δεν σας αγήνει να ΖΗΣΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο σχολιο!

Συμφωνω απολυτα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός!

Ανώνυμος είπε...

Σωστότατος ο μάγκας , χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε πρέπει να τους γαμήσει ο διάολος το καντίλι , και η χειρότερη τιμορία για αυτούς είναι να μην έχουν καμία εξουσία κ δύναμη ούτε τα περιθώρια να ξαναποκτήσουν εκ των πραγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη αλλά η απάντηση που έγραψα αρχικά ήταν μόλις είχα ξυπνήσει.Χαίρομαι που συμφωνούμε και για τον φίλο 3:40 να συμπληρώσω ότι αυτό που λέει θα γίνει κατά την γνώμη μου όταν μετά τις εκλογές δεν βγουν αυτοδύναμοι.Το γνωρίζουν αυτό και φοβούνται και ρίχνουν στην μάχη όλα τους τα όπλα από σκούπες στο κέντρο της Αθήνας , εκφοβισμό του λαού από τα μέσα ενημέρωσης μέχρι και έργα κάνουν προεκλογικά.Είχα να δω εργάτες και να ακούσω τρυπάνια εδώ και 5 χρόνια στην περιοχή που μένω.Όπως και να έχει εύχομαι δύναμη σε όλους και θάρρος ,ειδικά την ώρα της ψήφου.Φιλικά TECH

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι έχω στεηαστικό, τους πετάω 100-150 ευρώ το μήνα (κι άμα)και τρέχουν να τ αρπάξουν. Η δόση είναι 630 και δεν κάνω καν τον κόπο να κάνω ρύθμιση και δεν ξέρω τι άλλες μαλακίες ζητάνε. Έως ότου με πετάξουν έξω (γιατί θα με πετάξουν εφόσον δεν υπάρχει ποτέ περίπτωη να τους δώσω παραπάνω φράγκα, ζω. Δεν αγχώνομαι, Ζω.
Τέλος, κάτι μου λέι πως όταν έρθει ή ώρα να το κατασχέσουν, θα το βάλουν στον κώλο τους.
Αν όλοι κάναμε το ίδιο, θα είχαμε ξεμπερδέψει ήδη. Ας όψονται τα πρόβατα που ακόμα βγάζουν τον καρκίνο για τους κλέφτες.
Πληρώστε το δημόσιο για να μη σας χώσουν μέσα και τους μαλάκες γράφτε τους στ αρχίδια σας.