Κυριακή, Απριλίου 08, 2012

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ - 2 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!


Ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρας μας τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί επικίνδυνα, ενώ καθημερινά νέα περιστατικά με αυτόχειρες έρχονται στο φως.
Ήδη από τον Απρίλιο του 2010 έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους 1.200 άνθρωποι, αριθμός που δείχνει ότι η οικονομική κρίση προκάλεσε αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κατά 40%! Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο πως οι Αρχές καταγράφουν δύο αυτοκτονίες την ημέρα.



Οι κλινικοί ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές προειδοποιούν πως η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία απειλούν σοβαρά την υγεία των Ελλήνων, αφού αρχικά τους οδηγούν σε ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη και σε κάποιες περιπτώσεις είναι οι βασικές αιτίες που οπλίζουν το χέρι του αυτόχειρα.


Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα προέκυψε πως η αύξηση της ανεργίας 3% στη χώρα μας ανέβασε και τον αριθμό των αυτοκτονιών κατά 4,3%.


Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η οικονομικοί κρίση προκαλεί αύξηση της θνησιμότητας, καθώς αυξάνονται οι παθήσεις όπως εμφράγματα και καρδιοπάθειες στις ηλικίες κάτω των 60 ετών. Όμως οι ηλικίες που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές άνω των 65 που είναι πιο ευάλωτες συναισθηματικά με την οικονομική τους κατάσταση, κάτι που φαίνεται να συνέβη και με τον 77χρονο συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος. iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: