Πέμπτη, Απριλίου 05, 2012

ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!


Ή ΑΛΛΙΩΣ...ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ;;;;
Στο αστρονομικό ποσό των 50.000 ευρώ το μήνα ή 600.000 ευρώ το χρόνο ανέρχεται ο προβλεπόμενος μισθός του εκάστοτε νομικού συμβούλου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και, σύμφωνα με τη Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, έχει εγκριθεί η πρόσληψη συμβούλων για 11 σχέδια αποκρατικοποιήσεων.



Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας αποτελεί η σύσταση του Ταμείου Αξιοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στην ιστοσελίδα του οποίου έχει αναρτηθεί η προκήρυξη των προσλήψεων. 


Πρόκειται για συμβούλους που αφορούν τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Καζίνο Πάρνηθας, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Περιφερειακά Λιμάνια, ΕΛΤΑ, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», Αυτοκινητόδρομοι, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ. 


Με την απόφαση εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευθεί και να καθορίσει τους όρους των συμβάσεων με τους συμβούλους, καθώς και να τις υπογράψει για λογαριασμό του Δημοσίου. 


«Δεδομένης της κρίσης στην οικονομία της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν περικοπεί δραστικά οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν είναι πρόκληση να προβλέπεται μισθός 50.000 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη νομικού συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ; Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ποσό της αμοιβής;» αναφέρουν σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης Γρηγόρης Ψαριανός.


Και τονίζουν: «Ποια η αμοιβή που προβλέπεται για τους συμβούλους των 11 σχεδίων αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;».
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: