Πέμπτη, Απριλίου 12, 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ;;;ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αλλάξει ριζικά για να μπορέσει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και να συνεχίσει, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το σύνθημα της Ν.Δ. «αυτοδυναμία ή επαναλαμβανόμενες εκλογές», συνιστά απειλή για τη διάλυση της χώρας.



Σε διαδικυακή συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ιστότοπο enikos.gr, δεχόμενος δεκάδες ερωτήσεις από συμμετέχοντες πολίτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο κόμμα και στο πώς πρέπει να συνεχίσει από εδω και στο εξής, είπε χαρακτηριστικά πώς «όταν αρχίζουμε κάτι τελειώνουμε κάτι άλλο. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο», σημείωνοντας πως «η φυσική συνέχεια για το ΠΑΣΟΚ είναι η τομή να αλλάζει ριζικά το ίδιο. Αναγνωρίζοντας λάθη».


Σε ότι αφορά την αυτοδυναμία στις εκλογές εκτίμησε πως «δεν υπάρχει και κόμμα που να μπορεί να σηκώσει μόνο του το βάρος της κρίσης», ενώ επιτέθηκε για μια φορά, ακόμη, στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι εκτοξεύει απειλές για τη διάλυση της χώρας όταν λέει «αυτοδύναμος ή συνέχεια εκλογές».


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος διεκδικεί την πρωθυπουργία και το ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση, γιατί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος παίρνει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.


«Ελπίζω ότι υπάρχει και άλλη πολιτική δύναμη που μπορεί να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν και άλλα κόμματα», πρόσθεσε.


Σε ότι αφορά τον ίδιο και τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών είπε πως σε αντίθεση με όλους του προηγούμενους που βρέθηκαν στην ίδια θέση και φόρτωσαν τη χώρα με χρέη, αυτός ήταν ο μόνος που το μείωσε.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως η χώρα έφθασε στο όριο της χρεοκοπίας, υπογράμμισε πώς το 2007 ξέφυγε το έλλειμμα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και πως τότε «χάσαμε την ευκαιρία», ωστόσο σημείωσε ότι πλέον, μετά την προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με το PSI, έχουμε μικρότερο και βιώσιμο χρέος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αγορών λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα κράτη και οι κυβερνήσεις είναι πολύ αδύναμα μπροστά τους και ότι υπάρχει ένας «ασύμμετρος πόλεμος».


Οσο για το πως θα βγούμε από την κρίση; «Τώρα η συμφωνία είναι να τα βρούμε από τη μείωση των δαπανών και όχι από νέα φορολογικά έσοδα. Περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Άρα δεν μπορείς να βρεις τα 11 δισ. μόνο από τις δαπάνες και δεν μπορείς να τα βρεις μέσα σε δύο χρόνια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να μεγαλώσει η χρονική περίοδος της προσαρμογής.


«Πρέπει να ζητήσουμε η προσαρμογή να γίνει μέσα σε τρία χρόνια. Αυτό το ακούνε. Μάλιστα το ΔΝΤ που είναι πολύ σκληρό το λέει αυτό», συμπλήρωσε.


Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει «να διαμορφώσουμε αυτές τις συνθήκες και να πούμε ότι οι οριζόντιες περικοπές, ότι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα δεν μπορούν να θιγούν με τίποτα».


«Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι είναι προϊόν παρθενογένεσης και ότι δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ δεν αρνούμαι να αναλάβω το μερίδιο της συλλογικής μου ευθύνης, αλλά δεν δέχομαι ο κ. Σαμαράς να μην εννοεί να πει τίποτα για τη δική του ευθύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε να του δοθεί η ευκαιρία να κριθεί από το εκλογικό σώμα και πως διαφορετικά «θα ήταν σαν να τον καταδικάζω ατομικά εκ προοιμίου».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «συλλογική ευθύνη» και ανέφερε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μεν υπουργός Οικονομικών αλλά μετείχε σε έναν κυβερνητικό πυρήνα, σε ένα υπουργικό συμβούλιο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μοιράζουμε συγχωροχάρτια, αλλά ούτε και καταδίκες», τόνισε.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: