Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ


Αιγύπτιοι ακτιβιστές αποφάσισαν να διασχίσουν την έρημο, περπατώντας 125 χιλιόμετρα για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Οι 15 ακτιβιστές θα περπατήσουν από το Σουέζ μέχρι το Κάιρο, για να δείξουν πόσο αφοσιωμένοι είναι στο στόχο τους : στο να πετύχουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από το στρατιωτικό συμβούλιο, που έχει αναλάβει τις τύχες της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, πέρσι το χειμώνα.

"Θα δείξουμε στο στρατιωτικό συμβούλιο ότι αν κάποιος περπατήσει αυτήν την απόσταση για ένα σκοπό, θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για τον ίδιο σκοπό", είπε ο Μοχάμεντ Γαρίμπ, ένας 20χρονος φοιτητής που μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ενώ βρισκόταν σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Κάιρο.
Οι ακτιβιστές ξεκίνησαν την πορεία το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται ότι θα φτάσουν στο Κάιρο αύριο το πρωί.
Στο δρόμο ενώθηκαν μαζί τους άλλοι οκτώ διαδηλωτές, είπε ο Γαρίμπ.
Οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο είναι προγραμματισμένες για τις 23-24 Μαΐου και ο στρατός έχει υποσχεθεί να παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο πρόεδρο πριν από την 1η Ιουλίου.
Ωστόσο, πολλοί Αιγύπτιοι ανησυχούν για το ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσουν οι στρατηγοί μετά τις εκλογές και για τις εξουσίες που θα έχει ο επόμενος πρόεδρος.
Φ.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: