Τετάρτη, Απριλίου 11, 2012

ΕΦΕ - ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ


Την απόδοση ευθυνών για το βαρύ τραυματισμό του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μ. Λώλου από απρόκλητη επίθεση άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ζήτησαν η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και η ΕΣΗΕΑ



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε δηκτικά πως θα επαναφέρει τη «μαύρη λίστα» με τους εχθρούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «όσοι μπουν εκεί δεν θα προβάλλονται από κανένα μέσο ενημέρωσης». Πρόσθεσε: «Προκαλούμε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξουν έναν ένοχο».


Ο πρόεδρος ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης ζήτησε να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από την Πέμπτη τα ονόματα των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ που χτύπησε τον Μάριο Λώλο. Έπειτα από ανακρίσεις, αποδείχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή να διαλυθούν οι δημοσιογράφοι. Έκτοτε μας κοροϊδεύουν και η ηγεσία του υπουργείου και η εισαγγελία, μη δίνοντάς μας τα ονόματα» είπε.


Για δικαιοσύνη, που ποτέ δεν έχει αποδοθεί στις περιπτώσεις βίας κατά των δημοσιογράφων, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Γιώργος Παπαθανασίου, και παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία 77% των φωτορεπόρτερ έχουν υποστεί βία και 46% αυτών των περιστατικών αφορά αστυνομική βία.


Η σύντροφος του Μάριου Λώλου, φωτορεπόρτερ και η ίδια, Ντίνα Δασκαλοπούλου, διαβίβασε τις ευχαριστίες του σε ΕΦΕ, Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθλαψης ΕΔΟΕΑΠ και σε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή περιπέτεια.


Ο δικηγόρος του Μ. Λώλου, Παλαιολόγος Παλαιολόγος, υποστήριξε πως το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο, αφού ο συγκεκριμένος είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Υπογράμμισε πως «το χτύπημα αυτό συνιστά παράβαση του άρθρου 14, κατά του Τύπου, όπως και αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα τού συναθροίζεσθαι όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα».


Αμέσως μετά, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρώδου του Αττικού, όπου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επρόκειτο να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φώναξαν συνθήματα.


Ο Μάριος Λώλος από το χτύπημα που δέχθηκε από άνδρα των ΜΑΤ στο κεφάλι υπέστη κάταγμα κρανίου, θλάσεις εγκεφάλου και τραυματική υπαραχνοειδή αιμορραγία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο κ. Λώλος κάλυπτε τη συγκέντρωση στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα. Την ίδια ημέρα χτυπήματα από άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν άλλοι επτά δημοσιογράφοι.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονάχα μια ερώτηση μου έρχεται στο μυαλό απο όλο αυτό ο θέμα που ΄χει ξεσπάει..... αν και πόσο εύθήνη έμμεσα έχουν ΕΦΕ και ΕΣΗΕΑ μιας και νομίζω πως άργησαν λίγο να αντιδράσουνσε σύσωμη σε όλη αυτή την βαβαρότητα που μας μεταδίδουν οι ίδιοι....εκτός και αν τους ενδιαφέρει μόνο τα του οίκου τους πράγα που δεν θέλω να το πιστεύω

Andreas είπε...

Δεν βλέπω όμως να σας απασχολεί και άλλη μια μορφή βίας η οποία εκδηλώθηκε στα Γιάννινα, δηλαδή το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο που φιλοξένησε την χρυσή αυγή. Ή κάνετε την πάπια επειδή εμπλέκεται η χ.α. ή τα Γιάννινα πέφτουν πολύ μακρυά από την Αθήνα