Σάββατο, Απριλίου 21, 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Σε... αστακό μετέτρεψαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης δύο κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έπιασαν... «στον ύπνο» τα μέλη των καταλήψεων που λειτουργούσαν στα δύο κτίρια και η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς έντονες αντιδράσεις.
Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από καταγγελίες που κατέθεσε το ΙΚΑ προς την εισαγγελία, ότι δύο κτίρια, τα οποία ανήκουν στο ίδρυμα, τελούν υπό κατάληψη, ζητώντας την «εκκαθάρισή» τους. Το πρώτο κτίριο είναι το γνωστό σε όλους ΒΟΞ, στη γωνία Θεμιστοκλέους και Αραχώβης, στο οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσε καφετέρια-βιβλιοπωλείο και κινηματογράφος. Το έτερο κτίριο είναι ένα πενταώροφο και βρίσκεται στην οδό Βαλτετσίου 60-62.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε τελικά για χθες νωρίς το πρωί. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, των Ομάδων ΔΙΑΣ, Ζ και Δέλτα αλλά και άνδρες από άλλες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ άρχισαν να αποκλείουν σταδιακά τους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Τελικά, έφτασαν στα δύο επίμαχα κτίρια, τα οποία έλεγξαν εσωτερικά. Στο κτίριο του ΒΟΞ δεν βρισκόταν κανείς, αλλά στο δεύτερο διανυκτέρευαν τρία άτομα, τα οποία και προσήχθησαν στο ΑΤ Εξαρχείων.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί, η επιχείρηση εκκένωσης είχε ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια, έξω και από τα δύο κτίρια, τοποθετήθηκαν σιδερένια παραπετάσματα που αποτρέπουν την επανακατάληψή τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της απομάκρυνσης των καταληψιών από τα κτίρια, η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έλειψαν και περιορισμένες εντάσεις με άτομα που διαμαρτύρονταν για την επιχείρηση της Αστυνομίας. Οι δρόμοι άρχισαν να ανοίγουν μετά τις 12 το μεσημέρι.
Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, το κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Βαλτετσίου δεν τελούσε υπό κατάληψη. «Οταν άδειασε πριν από καιρό, μια Πρωτοβουλία κατοίκων το διαμόρφωσε, ώστε αντί να είναι άδειο, να μπορούμε εκεί να προσφέρουμε φαγητό και ιατρικές υπηρεσίες σε αστέγους και αναξιοπαθούντες», είπε στο «Εθνος» μία κάτοικος, διαμαρτυρόμενη έντονα για τη δράση της Αστυνομίας. Μάλιστα, όπως μας είπε, πρόσφατα είχαν συμφωνήσει με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να κάνουν ακόμα και ιατρικές εξετάσεις σε αστέγους.
Στόχος ο ΟΤΕ
Εμπρησμός σε αυτοκίνητα
Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Τζαβέλα, τέσσερα αυτοκίνητα του ΟΤΕ τυλίγονταν στις φλόγες ύστερα από έκρηξη μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι στο σημείο. Την πυρκαγιά έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αθήνα
Δεκάδες προσαγωγές λαθρο- μεταναστών
Εκτός από την επιχείρηση εκκένωσης των δύο κτιρίων του ΙΚΑ στα Εξάρχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν και επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας. Εστιασμένη σε άλλα κτίρια που φιλοξενούν μετανάστες χωρίς έγγραφα, αλλά και τοξικομανείς, η επιχείρηση διήρκεσε από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες προσαγωγές.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για ακόμη μία φορά επαναλάμβανε την απόφαση να λειτουργήσει εντός της επόμενης εβδομάδας το Κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Αμυγδαλέζα
«Το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στην Αμυγδαλέζα», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θέλω να τονίσω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για καμία τοπική κοινωνία, αφού αυτά τα Κέντρα θα φιλοξενούν ανθρώπους που δεν είναι εγκληματίες, είναι απλοί άνθρωποι που ζητούν εδώ μία τύχη και που, όμως, δεν μπορούν να παραμείνουν, αλλά πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους».
Το πρώτο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 1. 000 άτομα. «Το Κέντρο θα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου σπουδάζουν περίπου 2.500 παιδιά μας. Για να δείξουμε σε όλους ότι δεν φοβόμαστε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι θα πρέπει να αγκαλιάσουμε όλη αυτήν την προσπάθεια, γιατί θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας», επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

......Το θέμα είναι πως απο σήμερα το κτίριο ανήκει και πάλι στους κατοίκους χάρη στην επιτυχημένη ανακατάληψη τους!!!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο 8:39 κατοικε εκθαρχειων ειθε πρωτοθ βρε, πολυ μαγκαθ, τωρα θα βαλετε και βομβουλεθ θα κανετε και μαυλο εκει μεθα, ολα καλα βλε α α α κθεκασα θα βαλετε και φωτιεθ θε τραπεζες και αθτυνομικουθ ετσι θα ριχθετε το θυθτυμα οπωθ κανετε εδω και 30 χροννια επιτυχυμένα βεβαια. Ιθωθ τουθ καλυπτεται κιολαθ δεν κθερουμε!
Αντε βρε ηλιθιο μοσχαρι γινε ανθρωπος που έχεις μουτρα και μιλάς ακομα αιντε μην φωναξω την μανα σου και σε κανει μαυρο στο ξυλο ηλιθιε ε ηλιθιε και συ και οι ομοιοι σου!!!!!