Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!
Απαγορεύεται η φύτευση, εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius", βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με...
κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί!
Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν.
Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86)
Και να προσθέσω:
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!
Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!
Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους (αγνούς) Ολλανδούς!!!
Και τι άλλο θα δούμε...
"bonsaiclub"
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/codex-alimentarius.html
ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2012
11 σχόλια:
σαχλαμαρες. δηλαδη αμα παρω ενα σακκι πατατες απο αυτες και φυτεψω στην ταρατσα, θα ελθουν να τους κανουν τεστ ντιενέϊ;
χα χα χα χα χα χα χα χα
οχι ρε βλημα αλλα δεν εχουν τα συστατικα που πρεπει αν ειναι υβριδια.αρα ειναι φολες.και αν δεν προσεξουμε οι αρχικοι σποροι θα καταστραφουν.
Ανωνυμε 1:22 μμ ;
Ασ΄το καλυτερα. Δε το χεις..
Να πω την αληθεια δε ξερω τι ισχυει με τα γενετικως τροποποιημενα αλλα μπορει και να ισχυει. Εδω εφτιαξαν προσφατα τεχνητο DNA.
Ντοκυμαντέρ του Εξάντα με τίτλο 'Πεθαίνοντας στην Αφθονία',
παραγωγής 2008 - αναλυτικό και σοκαριστικό:
http://www.exandasdocumentaries.com/vimeo.php?movie=22550865
τα πατενταρισμένα υβρίδια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δίνουν "τζούφιο" σπόρο (μη αποδοτικό) έτσι ώστε οι αγρότες να είναι αναγκασμένοι να τους τα ακουμπάνε καθε χρόνο για αγορά σπόρων καθώς δεν μπορούν πλέον να κρατάνε σπόρους για την επόμενη σοδειά από την προηγούμενη, (όπως γίνονταν από την αρχή της γεωργίας δηλαδή). Αυτή ακριβώς ή extra ιδιότητα (η μάλλον ανικανότητα) των υβριδίων, οδήγησε στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες γεωργούς στην Ινδία και σε άλλες χώρες καθώς μη γνωρίζοντας την, και μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο κόστος της συνεχούς αγοράς σπόρων έχασαν σοδειές ολόκληρες και αυτοκτονουν κατά συρροή λόγω χρεών
κύριοι, μην μπλέκεστε.
Υβρίδιο=Υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο. Στις αγροτικές καλλιέργειες, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο όπως είναι η Υβριδογενής ελάτη.
Πρακτικά τα υβρίδια δεν είναι κατ'ανάγκην αυτόστειρα, συνεπώς το ότι μια ντοματιά είναι υβρίδιο δεν συνεπάγεται πως οι σπόροι της τομάτας δεν δύνανται να φυτρώσουν.
Τώρα, η δημιουργία ενός υβριδίου δεν γίνεται υποχρεωτικά μέσω γενετικής τροποποίησης.
Παράδειγμα. επικονιάζω ένα άνθος τοματιας Α με γύρη απο άνθος τοματιάς Β. Μοιραία θα προκύψουν πολλοί φαινότυποι (παιδιά). Κάποιοι φαινότυποι θα έχουν θετικότερα χαρακτηριστικά απο την αρχική τοματιά ενώ κάποιοι άλλοι χειρότερα. Έτσι θα διαλέξω τα θετικότερα μέσω δοκιμών. Αυτό ακριβώς που γίνεται και στην φύση χιλιετηρίδες ολόκληρες με αποτέλεσμα αυτό που καλείται γενετική ποικιλομορφία.
Μην δαιμονοποιείτε κάτι που δεν γνωρίζετε.
Φυσικά η διαφύλαξη του αγνού, πρωτότυπου γενετικού υλικού είναι θεμελιώδους σημασίας καθώς αποτελεί μια δεξαμενή υλικού που απο τις συνθήκες έχει αποδειχτεί ανθεκτική(λιγότερο ή περισσότερο) σε ασθένειες, εχθρούς κτλ.
Όταν λέμε υβρίδιο λέμε το φυτό που ο καρπός που παράγει δεν είναι ικανός να παράγει καινούργιο φυτό .
Και αν δεν έχεις σπόρους σιγά σιγά χάνετε η δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει οποιοδήποτε φυτό .
Φιλοσοφω
http://filosofv.blogspot.com/
φωτογραφιες ζωης
http://fwtografieszwhs.blogspot.com/
Πολύ συγκεκριμένα, πατατοπαραγωγός μου είπε ότι δοκίμασε να σπείρει και ενώ με την πρώτη αναπαραγωγή κάτι ψιλογινότανε, την επόμενη φορά δεν έβγαινε τίποτα... και γιατί διαλέγουνε τα ολανδέζικα? Γιατί δίνουνε μεγαλύτερη παραγωγή από τα παραδοσιακά (δεν ξέρω -ερευνάται- πόσο μεγαλύτερη).
kratiste kala krimenoys tous sporous xasis kalamatas idi ta albanika mas exoun gamisi
Άντε να σταματήσουμε να τρώμε μαλακίες!
Φυτεύουμε χωραφάκια,γλάστρες,κότες,
οτιδήποτε!
Δημοσίευση σχολίου