Πέμπτη, Απριλίου 12, 2012

JP MORGAN: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ


Καμπανάκι κινδύνου για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη χτυπά η JPMorgan Chase & Co, σύμφωνα με την οποία κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία και θα δημιουργούσε σύγχυση στους επενδυτές.



O διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Rice, ήταν κατηγορηματικός ως προς την περίπτωση της Ελλάδας, δηλώνοντας πως εάν χρεοκοπούσε όταν το πρόβλημα χρέους έγινε εμφανές, «δεν θα υπήρχε μεγάλο ζήτημα».
Ωστόσο, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «καταστροφική» καθώς θα πυροδοτούσε «μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία». Επίσης θα δημιουργούσε «σύγχυση στους επενδυτές και τις επιχειρήσεις που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».
«Οταν (όχι αν) θα αναδιοργανώσουν την συνθήκη του ευρώ, θα πρέπει να επιτρέπουν τη δυνατότητα ομαλής εξόδου» είπε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη παραμένει σε κρίση. Για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, Ιταλία και Ισπανία πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας και ανάπτυξης που να είναι πιστευτά από τους επενδυτές».
Τέλος δήλωσε πως «οι εταιρίες στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση… πολλά κεφάλαια, πολύ ρευστό», ενώ συμπλήρωσε πως εκτιμά ότι και «η Κίνα θα πετύχει τους στόχους της».
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: