Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ SUN ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ


Ένας δημοσιογράφος της Sun, ένα πρώην μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Πέμπτη από τη βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της δωροδοκίας αστυνομικών και κρατικών λειτουργών από δημοσιογράφους του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ. 



Είκοσι έξι άτομα έχουν συλληφθεί από τον Ιούλιο στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκίες, που διεξάγεται παράλληλα με την έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην ταμπλόιντ News of the World, η οποία ανήκε επίσης στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ και έκλεισε εξαιτίας του σκανδάλου τον περασμένο Ιούλιο.


Ο δημοσιογράφος της Sun είναι ο 36χρονος Ντάνκαν Λάρκομπ, ανακτορικός συντάκτης της εφημερίδας. Τα δύο άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι ένας πρώην στρατιωτικός ηλικίας 42 ετών και μια 38χρονη γυναίκα.


Σε σχετική ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, που επικαλείται το BBC, αναφέρεται ότι ο όμιλος News Corporation του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ παρείχε πληροφορίες που οδήγησαν στις συλλήψεις.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: